“Afetlere hazırlanmak olmalıyız”

“Afetlere hazırlanmak olmalıyız”

** AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, "Bütün kurumsal yapıların, toplumun bütün kesimlerinin afetlere hazırlanmak mecburiyetimiz var. " dedi.Kocaeli...

** AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, "Bütün kurumsal yapıların, toplumun bütün kesimlerinin afetlere hazırlanmak mecburiyetimiz var. " dedi.

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD İl Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen Deprem Çalıştayı'nda konuşan AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, "Bütün kurumsal yapıların, toplumun bütün kesimlerinin afetlere hazırlanmak mecburiyetimiz var. Hiçbir şekilde 'hazırız' diye bir üst bakışlı rahatlığı sergileyemeyiz" dedi.

Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından Deprem Çalıştayı düzenlendi. Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, deprem öncesinde yapılması gereken hazırlıklar ve sonrasında atılacak adımlar bilimsel araştırma yöntemleri ışığında tartışıldı. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Jeofizik, Jeoloji ve İnşaat Mühendisliği bölümlerinden akademisyenlerin sunumlarının yanında, AFAD personelinin de sahadaki deneyimlerini paylaştığı çalıştay sonunda ise ortaya çıkan sonuçlar bir kitapçık şeklinde yayımlanarak kamuoyuna duyurulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.