Afet Farkındalık Eğitimleri Sürüyor

Afet Farkındalık Eğitimleri Sürüyor

2021 Afet Eğitim Yılı ilan edilmesiyle 32 farklı yerde 20 bin 984 kişiye ulaşıldı.

AFAD İl Müdürlüğü, 2021 yılı itibariyle yapacağı eğitimin 2 aylık dönemde Milli Eğitim, Müftülük,  Sağlık Müdürlüğü vb. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel firma, STK, muhtarlar ve vatandaşlarımıza 32 farklı yerde olmak üzere toplamda 20 bin 984 kişiye yüz yüze ve online olarak afet farkındalık eğitimi vererek tatbikatlar gerçekleştirdi.

AFAD Eğitim Müdürlüğü'nün koordine ettiği afet eğitimlerinde, temel afet farkındalığı, afet öncesi hazırlık, afet anındaki doğru davranış biçimleri, afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Temel eğitimlerin ardından yangın ve tahliye tatbikatları gerçekleştirildi.

2021 yılının ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edilmesiyle;  afet öncesi risk azaltma çalışmalarının önemi, afet sırası ve sonrasındaki doğru davranış uygulamalarının, vatandaşlarımızca öğrenilmesi, uygulanması ve farkındalığı yüksek bir toplum oluşturulabilmesi amacıyla Kocaeli AFAD tarafından en fazla sayıda vatandaşımıza ulaşabilmek için afet farkındalık eğitimlerine yoğun mesai harcanıyor. Barış Ayar

egitim-5.jpg

egitim-6.jpg

egitim2.jpg

egitim3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.