Afet çantası okullarda tanıtılıyor

Afet çantası okullarda tanıtılıyor

Afetlere Hazırlık Yılı projesi kapsamında AFAD Başkanlığınca Eylül ayı için belirlenen afet çantası, Kocaeli AFAD tarafından okullarda tanıtıldı.

Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer’in koordine ettiği, AFAD Eğitmenleri Sebahattin Yaşa ve Cemile Bozkurt’un tanıtımlarını yaptığı programlar, Kartepe Dürdane Özdilek İlkokulu, İstasyon İlkokulu, İzmit Leyla Atakan İlkokulu ve Ulugazi İlkokunda gerçekleştirildi. 
Tanıtım programlarında öğrencilere, afetler öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği ve afet ve acil durumlarda altın saatler olarak ifade edilen olaydan sonraki ilk 72 saat için olmazsa olmaz olan afet çantasının önemi anlatıldı ve çanta öğrencilerle birlikte hazırlandı.
ÇANTADA NELER OLMALI?
rogramlarda Afet ve Acil Durum Çantasının içinde olması gerekenlerin doğru belirlenmesi ve çantanın kolay ulaşılabilecek bir yerde saklanmasının öneminden bahsedildi. Çantanın, ailenin tüm acil ihtiyaçlarını ve daha sonra ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri içerecek şekilde düzenli kullanılan ilaçlar, su, yiyecek gibi malzemelerin, afet sonrası süreçte kişilerin hayatlarına sağlıklı bir biçimde devam etmesinde büyük rol oynadığı ve bunlara dikkat edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. 
Ayrıca bir miktar bozuk para ile birlikte kimlik, tapu ve benzeri değerli evrakların birer kopyasının su geçirmez poşetle çantaya konulmasının afetlerin olumsuz etkilerini azaltacağı hatırlatıldı. Yine bozulma ihtimali olan gıdaların 6 ayda bir yenilenmesi gerektiği anlatıldı.1-132.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.