“Afet çantanız hazır olsun”

“Afet çantanız hazır olsun”

AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Eylül ayı teması Afet Çantası olarak belirlendi.

Kocaeli AFAD, Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Afet Çantası temalı Eylül ayı farkındalık programlarına devam ediyor. 
AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Eylül ayı teması Afet Çantası olarak belirlendi. Afet çantasının önemi, nasıl hazırlanması gerektiği ve içinde bulunması gereken malzemelere odaklanan kampanya ile ilgili İlimizde de Eylül ayı boyunca faaliyetlere devam ediliyor. 
HALKA ANLATILACAK
Konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, Ağustos ayında başlatılan Afetlere Hazırlık Yılı çalışmaları kapsamında afiş, film ve diğer dijital çalışmaların şehir panoları, led ekranlar, ulaşım araçları, yerel televizyonlar, teknoloji mağazaları ve üst geçitler aracılığıyla halkımıza ulaştırılmaya çalışıldığını söyledi. 
Eylül ayı için belirlenen tema olan Afet Çantası ile ilgili olarak bilinçlendirme faaliyetlerinin devam ettiğini, afet ve acil durumlarda altın saatler olarak ifade edilen olaydan sonraki ilk 72 saat için olmazsa olmaz olan afet çantasının önemi üzerinde yoğunlaştıklarını vurguladı.
AFET VE ACİL DURUM ÇANTASI NEDEN ÖNEMLİ?
Afet çantası ile ilgili detayları da paylaşan Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü: “Afet ve Acil Durum Çantasının içinde olması gerekenlerin doğru belirlenip, çantanın kolay ulaşılabilecek bir yerde saklanması çok önemlidir. Çanta, ailenin tüm acil ihtiyaçlarını ve daha sonra ihtiyaç duyulabilecek tüm malzemeleri içerecek şekilde hazırlanmalıdır.
ÇANTADA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Öte yandan AFAD Başkanlığının, Afet Çantası hazırlarken dikkat edilecek konularla ilgili yayınladığı basın duyurusunda ise şu bilgilere yer verildi.
Her aile ortak bir Afet ve Acil Durum Çantası hazırlayabileceği gibi, her bir birey için ayrı çantalar da hazırlayabilir. Özellikle çocuklu ailelerde, çocukların çanta hazırlama süreçlerine dâhil edilmesi, küçük yaşta afet bilinci kazandırılmasına katkı sağlayacaktır.
Afet ve Acil Durum Çantası sadece evlerde değil, iş yerlerinde ve araçlarda da bulundurulmalıdır. Ayrıca okullar ve sınıflarda da öğretmen eşliğinde Afet ve Acil Durum Çantası hazırlanması ve kolay ulaşılabilecek bir yerde saklanması da afetlere hazır toplum olma yolunda atılacak önemli bir adımdır.
Bunun yanında, yaşlı ve engelli bireyler ile evcil hayvanların özel ihtiyaçlarının da çantaya eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca bozulma ihtimali olan malzemeler için çantanın 6 ayda bir gözden geçirilmesi de büyük önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.