AFAD eğitimlerini sürdürüyor

AFAD eğitimlerini sürdürüyor

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünün ana çözüm ortağı olduğu 3 hizmet grubunda plan eğitim toplantıları yapıldı.

Kocaeli AFAD’ın ana çözüm ortağı olduğu 8 hizmet grubunun 3’ünde hizmet grubuna özel 2019 eğitimleri gerçekleştirildi.

Hizmet Grupları Lojistiği, Arama Kurtarma ve KBRN hizmet gruplarında destek çözüm ortağı olan kuruluşların yetkililerinin katıldığı toplantılarda kurumsal görev ve sorumluluklar, operasyon planlarının insan gücü ve ekipman yapılanması, güncelleme prosedürleri, yapılacak eğitim ve tatbikatlar ele alındı.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un başkanlığında yapılan toplantılara destek çözüm ortağı olarak Donanma Komutanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İlçe Belediyeleri, İzaydaş, Tüpraş, İtfaiye, UMKE ve sivil arama kurtarma kuruluşları katıldı.

AFET ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜŞÜLDÜ

Yapılan toplantılarda, AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul’un kısa TAMP bilgilendirmesi sonrası, hizmet grubu operasyon planları ele alındı. Hizmet gruplarına özel afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken çalışmalar, kurumların görev ve sorumlulukları, ekip yapılanmaları, hizmet grubunun iş akışı, emir komuta zinciri ve hizmet grubunun konuşlanma alanları gibi konular görüşüldü.

Konuyla ilgili bilgi veren İl Müdürü Salim Tekoğul, 2015 yılında yürürlüğe giren TAMP Kocaeli Afet Müdahale Planının uygulanırlılığı arttırmak üzere 26 hizmet grubuna özel toplantılarla kapasitelerin ve eksik yönlerin görülmeye çalışıldığını vurguladı.

18 HİZMET GRUBU

Tekoğul, “Bir afet ve acil durum anında birlikte görev yapacak insanların birbirine aşinalıklarının arttırılmasını bile çok değerli buluyoruz. Bu kapsamda destek çözüm ortağı kuruluşlara güncelleme, eğitim ve tatbikatların önemini aktarıyoruz.  AFAD’ın sorumlu olduğu 8 hizmet grubu dışında, farklı kurumların ana çözüm ortağı olduğu 18 hizmet grubunda da bu toplantılar yapılıyor. AFAD olarak o toplantılara da katılım sağlayarak kurumsal ve bireysel görev ve sorumlulukları hatırlatmaya çalışıyoruz. “Hazır mıyız?” sorusuna toplumun tüm kesimleri hazır olduğunda olumlu cevap verebileceğimizi anlatmaya ve katılımcıları da sorumlulukları konusunda uyarmaya çalışıyoruz” dedi.

Tekoğul, son 15 günde 26 hizmet grubundan 11’inde bu toplantıların yapıldığını, önümüzdeki 20 gün içinde de tüm hizmet gruplarında değerlendirme toplantılarının tamamlanabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.