AFAD 17 Ağustos  etkinlikleri yapacak

AFAD 17 Ağustos  etkinlikleri yapacak

17 Ağustos 1999 Depreminin 21. Yılı programları kapsamında gerçekleştirilecek farklı etkinliklerle ilgili Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

 

17 Ağustos 1999 Depreminin 21. Yılı programları kapsamında gerçekleştirilecek farklı etkinliklerle ilgili Kocaeli AFAD İl Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Çeşitli İllerden gelen AFAD Spor Kulübünün 16 AFAD dalgıcı AFAD Başkanlığı koordinesinde İlimize geldi. Gölcük Değirmendere sahilinde DESSAT (Değirmendere Su Altı Topluluğu) Platformundan 3 gün boyunca anma dalışları yapılacak. Kocaeli AFAD botları ve deniz motosikletinin destek verdiği anma dalışlarında su altı enkazlarında çekimler yapılacak.

BİSİKLET SÜRÜŞÜ ANKARA’DAN START ALDI…

AFAD Başkanlığının organizesiyle 13 Ağustos Perşembe günü 18 milli sporcu Ankara’dan yola çıkarak Bolu ve Sakarya konaklamalarıyla 15 Ağustos Cumartesi sabahı Gölcük’e ulaşmak üzere anma sürüşü gerçekleştirmeye başladı. Sürüş için yol güzergahında gerekli tedbirler alındı. Sürüş yapan bisikletçi milli sporcular Cumartesi sabahı Gölcük Değirmendere’de AFAD dalgıçlarına Türk Bayrağını teslim edecek. Getirdikleri karanfiller, dalgıçlar tarafından dalış yapılarak enkazlara bırakalacak. Ardından tüm sporcular Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret edecek.

GÖLCÜK ANMA ETKİNLİĞİ

Her yıl Gölcük Kavaklı sahilinde Gölcük Belediyesi ev sahipliğinde yapılan anma etkinliğinde de bir dizi program hazırlayan Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü alanda stant kurarak Afet farkındalığı tanıtımları gerçekleştirecek.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul protokol konuşmaları ardından Gölcüklülere “Bireysel Afet Hazırlıkları” konulu bir eğitici sunum yapacak.

 

AFAD DEPREM SİMÜLASYON TIRI 5 GÜN İLİMİZDE…

AFAD Başkanlığından talep edilen ve 5 gün İlimize tahsis edilen Deprem Simülasyon Tırı da Gölcük anma etkinliğinde alanda konuşlandırılarak Gölcüklülere deprem anını tatbiki olarak yaşatacak. Deprem Simülasyon Tırı 17-18 Ağustos 2020 tarihlerinde İzmit Cumhuriyet Parkında, 19-20-21 Ağustos 2020 tarihlerinde ise Gebze TÜBİTAK’ta konuşlanarak hizmet verecek.

17 Ağustos Pazartesi günü ise İzmit Belediyesince organize edilen deprem fotoğrafları sergisinde Kocaeli AFAD, stant kurarak tanıtım gerçekleştirecek.

Aynı akşam İnşaat Mühendisleri Odasınca organize edilen Deprem Panelinde de Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul konuşmacı olarak bir sunum yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.