Adnan Serdaroğlu’ndan Eroğlu  Kardeşlere: Utanmıyor musunuz?

Adnan Serdaroğlu’ndan Eroğlu Kardeşlere: Utanmıyor musunuz?

DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu direnişçileri desteklediği gerekçesiyle iki işçiyi atan Systemair HSK yöneticisi Ayça ve Ayşegül Eroğlu kardeşlere, “Utanmıyor musunuz?” diye sordu

3-378.jpg

 

 

Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze 1 No’lu Şube’nin örgütlenip Bakanlık’tan yetkiyi almasının ardından 46 işçinin ücretsiz izine çıkartılmasıyla birlikte Dilovası Makineciler İhtisas OSB’de kurulu Systemair HSK’da önceki pazartesi günü başlayan direnişe DİSK Genel Sekreteri ve BMİS Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu erken konuk oldu. Direnişteki işçilere destek olan iki kişinin de tazminatsız çıkartılıp direnişe dahil olduğu fabrikanın önüne direnişin üçüncü günü gelen Serdaroğlu, firma yöneticisi Eroğlu kız kardeşleri utanmaya davet etti:

HANGİSİNDE SENDİKA VAR!

“Soruyorum size: Cumhurbaşkanlığı kabinesinde bulunan patronların, fabrikalarının, holdinglerinin hangisinde sendika var. Birini açıklasınlar. Sağlık, Turizm, Milli Eğitim Bakanı açıklasın.. Oralarda sendika yok. İstemiyorlar. Fabrikalarda istemiyorlar ama olacaksa bizim oyuncağımız olacak sendika olsun istiyorlar.

BU DURUMA DÜŞÜRMEYE

UTANMIYOR MUSUNUZ?

 

1-264.jpg

Meclisteki uygulamalar buralara yansıyor. Biz de yaparız hukuksuzluğu, biz de Anayasa’yı tanımayız diyorlar. İşçiler artık sendikalaşma arzusundan vazgeçsin diyorlar. Dün (önceki gün) burada yürek burkan bir olay yaşandı. Kadir Akbaş arkadaşımız burada sinir krizleri geçirdi. Bu arkadaşımızı böyle bir duruma düşürmeye utanmıyor musunuz?

ÇOK İYİ ÇALIŞTILAR DİYE BELGE VERDİNİZ!  

 

4-326.jpg

Bu belge Covid sürecinde arkadaşlarımıza son derece iyi çalıştıkları, başarılı oldukları için verilmiş bir belge. Arkadaşımız yıllarca burada çalışıyor. Ama el salladı diye, eylemcilere el salladı, sendikaya üye oldu diye Ahmet Telli arkadaşımız da işten çıkartılıyor.

NE SUÇU VAR?

Şimdi soruyorum. Bu arkadaşımızın ne suçu var. Anayasal hakkını kullandı. Sendikalaşma hakkını kullandı. Ve delikanlı gibi çıktı, ‘Ben sendikalıyım. Sendikama da, diğer arkadaşlarıma da sahip çıkacağım’ dedi. Diğer arkadaşımızda eylemdeki arkadaşlara destek verdiği için çıkartıldı. Bunların hepsi suçtur arkadaşlar.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.