Adnan Köşker:  “Yeni bir Gebze oluşturduk”

Adnan Köşker: “Yeni bir Gebze oluşturduk”

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker: “Yeni bir Gebze oluşturduk” Hazırlayan: LEVENT ALTUN 4,5 yıllık görev süresini geride bırakan...

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker: 

“Yeni bir Gebze oluşturduk”

 

Hazırlayan: LEVENT ALTUN

 

4,5 yıllık görev süresini geride bırakan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bu süre içinde yaptıkları çalışmalarla yeni bir Gebze oluşturduklarını söyledi. Başkan Köşker, yenilenen altyapısı, 5 yıldızlı parkları, geniş kent meydanları, sahilleri, sosyal ve kültürel faaliyetleriyle Gebze halkının teveccühünü kazandıklarını kaydetti.

En büyük projelerinin Gebze halkını mutlu etmek olduğunu vurgulayan Başkan Köşker, hem insanlarıyla, hem altyapısıyla hem de kültürel yönden önemli değişiklikler yaşandığını ifade ederek, yeni dönemde de büyük projeler gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi. Başkan Köşker ile Gebze’nin bugününü ve geleceğini konuştuk.

 

EN BÜYÜK PROJEMİZ, HALKIN MUTLULUĞU

 

Değişen ve gelişen Gebze’nin temellerini 4,5 yıl önce attıklarını ifade eden Başkan Köşker, toplumun tüm kesimleriyle diyalog kurduklarını ve belediyenin kapılarını vatandaşa açtıklarını dile getirdi. Projelerini vatandaşların öneri ve beklentilerini dinledikten sonra hazırladıklarını söyleyen Başkan Köşker, “Gebze’nin artık tamamen değişmiş bir altyapısı var. İlçemizde doğalgaz olmayan mahalle kalmadı. Gebze genelinde 211 kilometre doğalgaz şebekesi inşa edildi. Gebze’yi modern parklarla doldurduk, Sultan Orhan, Hacı Halil, Osman Yılmaz, Güzeller ve Yenikent Mahallelerinde elektrik kablolarını yer altına aldık, kent estetiğini bozan iş yeri tabelalarını söktük, ilçedeki tüm binaları yenilenmeye başladı. Sokaklarımız 24 saat temizleniyor. İSU ilçemize 154 kilometre atık su, 42 kilometre içme suyu ve 18,5 kilometre yağmur suyu kanalı inşa etti. İSU tarafından ıslahı tamamlanan Korkak Dere ve çalışmaların sürdüğü Bahar deresi ile taşkınlar önleniyor. ” diye konuştu.

Başkan Köşker şöyle devam etti:”Gebze’de 270 bin ton sıcak asfaltı 130 kilometre yola serdik. 48 kilometre tretuvar ve 131 kilometre bordür çalışması gerçekleştirdik. 7 kilometre istinat duvarı, 9 kilometre korkuluk, 78 merdiven yaptık. 105 bin ton asfalt yama, 40 bin metrekare parke onarımda kullanıldı. 3 adet asfalt yama robotu, 3 asfalt silindiri, 2 adet iş makinesi ve 4 adet kamyon hizmete girdi. GOSB’da yapılan kavşak düzenlemesiyle çileli ulaşım sorunu çözüldü.

 

Tarihi eserler restore edildi

 

Çarşı Çeşmesi, Tarihi İbrahim Paşa Çeşmesi, Malkoçoğlu Türbesi restore edildi. Dört evin rölöve-restütasyon projelerini çizdirdik. Tarihi Yağhane restore edilerek Şehit Aileleri ve Gazilerin hizmetine sunuldu. Sultan Orhan Camii karşısındaki tarihi ev Dil ve Edebiyat Derneği olarak hizmet verecek.

Çarşılara estetik cephe kazandırma çalışmaları kapsamında Yeniçarşı’da 50 bina cephesi yenilendi, Eskiçarşı’da tabelalar söküldü, cepheler yenileniyor. Görüntü kirliliği yaratan trafoları yeraltına alarak o alanlara halkın kullanabileceği meydanlar yaptık ve yeşillendirdik. 

 

100 yılda 67 park, 4,5 yılda 64 park

 

Gebze Belediyesi’nin 100 yıllık tarihinde 67 park yapıldığına dikkat çeken Başkan Köşker, 4,5 yıllık dönemde ise 64 park yapıldığını söyledi. Başkan Köşker, “Her mahalleye en az bir park hedefiyle 64 yeni park yaptık. 50 dairenin üstündeki sitelere 20 adet çocuk oyun grubu kurduk. 55 okula oyun grubu kurduk. 6 yeni parkımızın yapımı sürüyor. Beylikbağı’na FIFA standartlarında modern stat yaptık ve amatörlerin hizmetine sunduk. Eskihisar sahil düzenleme çalışmaları ile Gebzelileri yeniden denizle buluşturduk. Gaziler Dağı’na 1050 dönümlük kent ormanı kazandırdık. Gebze’deki mezarlıkları yeniden düzenleyip bakımlarını yapıyoruz. Mahallelere modern muhtarlık binaları yaptık. Gebze’ye terminal kazandırdık” dedi.

 

Valilik makamı Türkiye’de ilk

Gebze Kent Meydanı’ndaki hizmet binasında ayrıca Kocaeli Valisi Ercan Topaca için de bir valilik makamı ayırdıklarını belirten Başkan Köşker, “Bu uygulamamız Türkiye’de ilk. Valimiz haftada bir gün gelerek burayı kullanıyor ve Gebzemizle daha iç içe olma imkânına kavuşuyor” dedi.

Köşker, hizmetlerini anlatmayı şöyle sürdürdü:

“Sosyal hizmetler için yeni araçlar aldık. Engellilere ulaşım kolaylığı sağlıyoruz. Engelli taşıma aracımızla hasta ve engellileri gitmek istedikleri yere götürüyoruz ve gezdiriyoruz. Görme engellilere özel yürüme bantları oluşturduk. Alo Moloz hattı ile 10 bin ton moloz atığının kontrolsüz şekilde dökülmesinin önüne geçtik, bu projemiz Çevre ödülü kazandı. Geri Kazanım Projesi (GEKAP) ile hem çevreyi koruyoruz hem de geri dönüşüm sağlıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleri arasında düzenlediği atık pil toplama yarışmasında da belediyemiz 7 ton atık pil toplayarak birinci olmuştur.

Kültür-sanat kenti

13 bin Gebzeliye 72 branşta meslek edindirme kursları verdik. Gebzeli bayanları Eşref Bitlis Parkı’nda yeni bir sosyal mekâna kavuşturduk. Yaz spor okullarıyla 12 bin çocuğumuzu 27 branşta sporun büyülü dünyasıyla tanıştırdık. 2009 yılından bu yana satrancın ustalarını Gebze’de buluşturuyoruz. Gebze’deki değişim kültür sanat alanına da yansıdı. Artık kent meydanında cep sinemaları, kültür ve tiyatro salonları, sergi ve nikâh salonları bulunmakta. Haftanın her günü salonlarımızda kültür sanat etkinlikleri yapılıyor. Gebze, yıllardır hasretini çektiği Kent Meydanı’na bu dönemde kavuştu. Yeni ve modern kent meydanımız, vatandaşlarımızın nefes aldığı bir merkez haline geldi.

 

12 yıldızlı kent

 

Başkan Köşker, ayrıca Avrupa’da da ödül kazandıklarını ifade ederek, “Her yıl ekim ayı içinde düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliklerine yapılan başvuruları değerlendiren Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, insan hakları ve yerel demokrasiyi geliştirici faaliyetlerinden dolayı belediyemizi 12 Yıldızlı Kent Ödülü'ne layık gördü. 12 yıldızlı kent ünvanına geçen yıl Türkiye'de sadece beş belediye layık görüldü ve bunlardan biri de Gebze Belediyesi oldu” şeklinde konuştu. Başkan Köşker ayrıca birçok alanda ulusal ve uluslar arası ödüller kazandıklarını da sözlerine ekledi.

Yeni projeler yolda

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, projeleri ise şu şekilde sıraladı:

“Tarihi Eskihisar Kalesi’ni çevre düzenleme projesi ile turizme açacağız. Osman Hamdi Bey Müzesi bahçesini peyzaj projesi ile Gebze halkının hizmetine sunacağız. Tarihi Su Dolabı’nı restore edip Bilgi Evi haline getireceğiz. İstasyon Mahallesi’ne Bilim ve Sanat Merkezi açarak bölgedeki sosyo-kültürel kalkınma sağlayacağız. Ulus ve Hürriyet Mahallesi’ne Kültür Merkezi, Güzeller Mahallesi’ne Gençlik Merkezi yapılacak. Mevlana, Tatlıkyu, Kirazpınar ve Âdem Yavuz’da caddeleri pazarlardan kurtaracak modern ve kapalı Pazar yerleri yapacağız. Mahallelere yeni park, meydan ve yeşil alan çalışmalarımız devam edecek. Eskihisar’a macera ve aksiyon parkı, Anibal meydan düzenlemesi, Bulgaristan’ın Samuil şehrine park yapımı projelerimiz arasında. Öte yandan E-5 üzeri feniş kavşağı, yine E-5 üzeri Topçlar kavşağı ile Gebze Olimpik havuz projeleri tamamlandığında Gebze halkımızın hizmetine sunulacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.