Adıyla sanıyla korosuyla efsane Cumhuriyet aşkına dönüyor

Adıyla sanıyla korosuyla efsane Cumhuriyet aşkına dönüyor

Gerek Gebze gerek Kocaeli’de sayısız TSM topluluğuna öncülük ve şeflik eden Erbil Aydın bu sefer kendi adını taşıdığı Gönül Dostları TSM Korosu ile 30 Ekim’de Gebze’de Gebze Sanat Akademisi desteğiyle Cumhuriyet aşkına, sahne alacak

Gebze’de ve civar ilçelerde Cumhuriyet’in 99’ncu yıldönümü 28 Ekim’de başlayıp 30-31 Ekim’e kadar sürecek çeşitli etkinliklerle, coşkuyla kutlanacak. Gebze’de Cumhuriyet değerleriyle özdeş kültür sanat etkinliklerinin en güzellerinden birine belki de en güzeline, 30 Ekim akşamı imza atılacak.

koro-1.jpg

Gerek Gebze gerek Kocaeli’de sayısız TSM topluluğuna öncülük ve şeflik eden Erbil Aydın bu sefer kendi adını taşıdığı Erbil Aydın Gönül Dostları TSM Korosu ile 30 Ekim Pazar günü akşamı Gebze’de Cumhuriyet aşkına,  sahne alacak. Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki konser saat 20.00’de başlayacak.

 

efsanee.jpg

Şef Erbil Aydın sadece Gebze’de bugüne kadar Sarkuysan, GESMEK dahil olmak üzere çok sayıda koronun oluşup sahne almasında etken oldu. Çalışmaları sadece Gebze ile sınırlı kalmadı. İzmit, Derince gibi pek çok ilçede de benzer çalışmalarda bulunup ilimizde Türk Sanat Müziği’nin daha geniş kesimlerce bilinmesine ve sevilmesine önemli katkılar sağladı.

 

koro-3.jpeg

30 Ekim Pazar günü akşamı sahne alacak Erbil Aydın Gönül Dostları TSM Korosu, Gebze Sanat Akademisi’nin desteğiyle sanatseverlerle buluşacak. Koro yeni ancak koristlerin en yenisinin en az bir yıllık koro tecrübesi var.

 

koro-2.jpeg

Koristlerden Aslı Akbaş Karadağ; “Gönülden bağlı 40 kişilik bu koro müzik, sanat için bir araya geldi ve ilk konserlerini, en güzelini Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırladı” dedi.

Koro çalışmalarını zor koşullarda, dar alanlarda tamamlarken tüm Gebzeliler’i pazar günü akşamı Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ne davet etti.

asli-akbas-karadag.jpg

Aslı Akbaş Karadağ (sağdaki) 30 Haziran 2022’deki bir konser sonrası –soldan sağa- Ebru Turhan Çetiner, Erbil Aydın ve Ebru Durak ile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.