Adımlarımız izinde.  Yüreklerimiz birlikte

Adımlarımız izinde. Yüreklerimiz birlikte

Özel Mektebim Koleji’nin ilk 29 Ekim sınavı, okulun kök saldığı Yeni Umut’un geleneğiyle dört dörtlük gerçekleşti. “Adımlarımız Cumhuriyet’in izinde, yüreklerimiz Atatürk ile birlikte” adlı teatral dans gösterisinde, Cumhuriyet Balosu ile bir dönem canlandırıldı

Gebze’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, birbirinden renkli ve farklı programları ile hala konuşuluyor.

Onlardan birine kökleri Yeni Umut Okulları’na uzanan, ismi değişen ancak yönetici kadrosu baki kalan Mektebim Koleji tarafından imza atıldı. Özel Mektebim Koleji’nin ilk 29 Ekim sınavı, okulun kök saldığı Yeni Umut’un geleneğiyle dört dörtlük gerçekleşti.

mektebim-80.jpg

“Adımlarımız Cumhuriyet’in izinde, yüreklerimiz Atatürk ile birlikte” adlı teatral dans gösterisinde, Cumhuriyet Balosu ile bir dönem canlandırıldı. Programa CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ve eşi Sevgi Çiler de katıldı.

mektebim-77.jpg

Programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gökçin Elgin üstlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Elgin, “Bugün büyük özverilerle Cumhuriyet’e kavuştuğumuz günün 100’ncü yıldönümüdür. Hür doğmuş, hür yaşamış ve sonsuza kadar da hür yaşayacak olan milletimiz, engin bir sevinç içinde kutlayacak bayramını” diyerek mikrofona açış konuşması için

mektebim-90.jpg

Mektebim Koleji Ortaokul Müdürü Zehra Ceylan’ı (sağdan ikinci) davet etti.

mektebim-9.jpeg

Ceylan’ın konuşmasının ardından Elgin, “Cumhuriyet düşünen, bilgili, kültürlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Türk Milleti, Cumhuriyet’i benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Cumhuriyet’i ayakta tutan tek kuvvet milletin kendisidir” diyerek sahneye ana okulu ile ilkokul iki ve üçüncü sınıf öğrencilerinden oluşan koroyu çağırdı.

mektebim-1.jpeg

Elgin’in, “Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. ‘Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşamaz ve yaşamayacaktır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında tek vücut olan Türk Ulusu, gelecek güzel günlerin hayali ve ümidiyle girdikleri mücadelenin galibi olmayı başarmışlardır” şeklindeki değerlendirmesinin ardından dördüncü sınıf öğrencileri, zeybek gösterisi için sahne aldı.

mektebim-13.jpeg

“Cumhuriyet demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu eğitim halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran yoldur. Cumhuriyet fazilettir” diyen Gökçin Elgin sahneye bu sefer okulun halk oyunları eğitmeni Murat Dursun ve ekibini horon gösterisi için sahneye aldı.

mektebim-91.jpg

“Adımlarımız Cumhuriyet’in izinde, yüreklerimiz Atatürk ile birlikte” adlı teatral dans gösterisinde, Cumhuriyet Balosu ile bir dönem canlandırıldı.

mektebim-94.jpg

Atatürk’ün 28 Ekim 1923’teki ‘Efendiler. Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz’ sözüyle başlayan gösteri,

mektebim-93.jpg

koronun Manastır Türküsü’nü seslendirmesiyle devam etti.

mektebim-92.jpg

Vals gösterisinin ardından koro bu sefer

mektebim-95.jpg

Efem türküsünü seslendirdi. Koronun hep bir ağızdan Atatürk’ün, ‘Ey yükselen yeni nesil. İstikbal sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözlerini söylemesinin ardından

mektebim-59.jpg

programın finaline 11’nci sınıf öğrencilerinin maytap ve dövizlerle yürüyüşü, hep birlikte 100’ncü Yıl Marşı’nın okunması ile imza atıldı.

mektebim-51.jpg

Okulun kurucu müdürü İsmail Yaşar günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşmada tüm katılımcıların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

mektebim-76.jpg

Gökçin Elgin program sonrası eşi, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin’in abisi Cem Elgin, kızı Deren ve oğlu Demir ile birlikte.

mektebim-79.jpg

Okulun resim öğretmeni Gül Ezgi Öntaş, Çayırova Özgürlük Mahallesi Muhtar Adayı Hüsniye Koç’un kızı. Öntaş, üzerinde emeğinin geçtiği öğrencilerinin çalışmalarını gururla gösterdi.

mektebim-4.jpeg

mektebim-7.jpeg

mektebim-10.jpeg

mektebim-62.jpg

mektebim-63.jpg

mektebim-65.jpg

mektebim-66.jpg

mektebim-67.jpg

mektebim-70.jpg

mektebim-71.jpg

mektebim-72.jpg

mektebim-75.jpg

Çiler: Doğum gününüz kutlu olsun

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler programa eşi Sevgi Çiler ile birlikte katıldı.

mektebim-52.jpg

Çiler kısa konuşmasında Cumhuriyet’in önemine değindi. Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet’i gençlere, yeni nesillere emanet ettiğine dikkat çekip Mektebim Koleji öğrencilerine, “İyi ki varsınız. Sizler ülkenin ve toplumun aydınlık geleceğisiniz” diye seslendi. Konuşmasını, “ Atatürk, doğum günün Cumhuriyet’in kuruluş günü olduğunu söylemişti.

mektebim-68.jpg

Doğum gününüz kutlu olsun. En kötü günümüz böyle olsun” diyerek tamamladı.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.