Adım Adım Şampiyonluğa

Adım Adım Şampiyonluğa

Çetin Kılıç önderliğindeki Dilovası Belediyespor adım adım süper amatör lige yürüyor.

Dört Grup’ta 39 takımın mücadele ettiği Birinci Amatör Küme’de ilk yarı, geride bıraktığımız hafta oynanan 9’uncu hafta müsabakalarıyla tamamlandı. Birinci Amatör Küme’de ikinci yarı heyecanı 16-17 Kasım’da yeniden start alacak.
DÖRT TAKIM YARIŞIYOR
Büyük heyecana sahne olan Birinci Amatör Küme’de ilk yarının ardından A grubunda 21 puan toplayan Derincespor zirvede yer aldı. Derince ekibi 20 puanla Başiskele Belediyespor takip ediyor. 18 puanı bulunan Mustafapaşaspor ve 16 puanlı Bekirderespor şampiyonluğun diğer adayları olarak dikkat çekiyor. Sezona iyi başlayan ancak daha sonra düşüş yaşayan Çerkeşlispor, 15 puan ile şampiyonluk yarışının biraz gerisinde kaldı. Play-Off hattının kovalayan Hisareynspor, ilk yarıda 15 puan toplayabildi. İzmit Sanayispor, Gölcük İdman Yurdu ve Uzuntarla Belediyespor, 7’şer puanla düşme hattında yer alıyorlar. Grubun son sırasında yer alan 1 puanlı Arapçeşmespor ise erken havlu atan takımlardan oldu.
GÜLTEPESPOR AVANTAJLI
B grubunda İzmit Gültepespor, rakiplerine oranla daha avantajlı konumda yer alıyor. 9 maçta sadece 2 kez mağlup olan ve 7 galibiyetle 21 puan toplayan Gültepespor, sezonun ilk yarısını hemen arkasında 17’şer puanla sıralanan Mertspor, Tavşancılspor ve Yazlıkspor’un 4 önünde zirvede tamamladı. Grupta bu takımları 16 puanlı Kavaklıspor takip ediyor. Üst taraf ile alt taraf arasındaki uçurumun daha keskin olduğu grupta 10 puanlı Körfez Esenspor 6’ıncı sırada yer alırken, Gebze Sultan Orhanspor, Derince Birlikspor ve Gebze Denizliköyüspor sadece 8 puan toplayabilerek kötü bir ilk yarıyı geride bıraktı. Gençlerle yola çıkan Nusretiyespor, 3 puan ile ligin dibine demir attı.
DİLOVASI ÇOK RAHAT
C Grubu’nda sezona çok iyi başlayan Dilovası Belediyespor, şampiyonluğun en yakın adayı olarak gösteriliyor. Oynadığı 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik alarak sezonun tek namağlup ekibi olan Dilovası temsilcisi, topladığı 25 puanla en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvede yer alıyor. Lideri 20 Kandıra Gençlerbirliği Belediyespor takip ediyor. Sezona iddialı başlayan ancak ilk yarının son bölümlerinde düşüş yaşayan Arslanbey Organize Sanayispor ise 19 puanla üçüncü sırada yer aldı. 16 puanlı Bahçecikspor, 13 puanlı İzmit Yenimahallespor, Çayırtepe Gençlikspor ve Uzunçiftlikspor play-off adayları olarak göze çarpıyor. Ligden ihraç edilen Gebze Kirazpınar’ın 4 puanlı Çayırova Fatihspor ve 9 puanlı Gölcük Şirinköyspor, düşme potasında.
D GRUBUNDA ÜÇ ADAY
D Grubu’nda şampiyonluk yarışında 22 puanla zirvede yer alan Kocaeli Harb-İşspor ile 20’şer puanlı Derince Yavuzspor ve Alikahya Belediyespor öne çıkan takımlar olarak dikkat çekiyorlar. Sezonun ilk yarısında sık sık liderliğin el değiştiği üçlü grubun yakın takipçisi 15 puanı bulunan Darıcaspor oldu. Play-Off hesapları yapan 14 puanlı Bekirpaşa Başaranspor’un ardından 10 puanlı Çayırova Menderespor ve 9 puanlı Seka Doğanspor geliyor. Grubun son 3 sırasında ise büyük çekişme yaşanırken Beylikbağı Karadenizspor ile Taşköprü Birlikspor’un 5, son sırada yer alan Eşmespor’un da 4 puanı bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.