“Adil bir zam kararı bekliyoruz”

“Adil bir zam kararı bekliyoruz”

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de sağlık çalışanları iş bırakmaya devam ediyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli’de de sağlık çalışanları iş bırakmaya devam ediyor. Kocaeli Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen açıklamada Erdal Yıldırım, "yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat olmadığını gösteren kapsamlı ve adil bir zam kararı bekliyoruz" dedi.

 

Memur-Sen Hizmet koluna bağlı Sağlık-Sen Genel Merkezinin tüm Türkiye'de almış olduğu karar gereği Kocaeli’de de 7 ve 9 Aralık günleri 2 gün iş bırakma eylemi kararı almıştı. Adil ve kapsamlı bir ücret istediklerini dile getiren çalışanlar tepkilerini daha iyi gösterebilmek adına Kocaeli Devlet Hastanesi’nin önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı adına Erdal Yıldırım okudu. Yıldırım açıklamasına şu ifadelere yer verdi; “Geçen hafta Çarşamba günü, gündeme bir haber düştü… Hükümet, hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin TL aralığında zam verileceğini ve konuyla ilgili yasal düzenlemenin aynı gün Meclise geleceğini açıkladı. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar dikkate alındığında, Hükümetin zam haberinden herkesin memnuniyet duyması gerekir değil mi? Çünkü döviz almış başını gidiyor, artan enflasyon nedeniyle ürünlerin etiketi günden güne değişiyor.

 

“ADETA YÜREK YAKIYOR”

Yani para pula döndüğü için fiyatlar cep değil, adeta yürek yakıyor. Hayat her açıdan ateş pahası! İşte böyle bir ortamda herkese değil de hekimlere zam yapılacağı açıklandı. İlk tepkimiz; ‘hekimler hak ediyor, elbette zam yapılacak! Peki ya geride kalan yüzbinlerce sağlık çalışanı, onlara zam yok mu, onlar hak etmiyor mu’ oldu.  Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüzbinlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Kısa süre içinde, maalesef geride kalan sağlık çalışanlarının ücretlerinde herhangi bir iyileştirme yapılmayacağını öğrendik. Sadece Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları değil… Üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri de zam kapsamının dışında tutulmuş. Açıkçası bu duruma çok üzüldük, çok öfkelendik, duygusal açıdan isyan ettik.

 

“AYRIMCILIK YAPILMASINA KARŞIYIZ”

Şunun altını özellikle çiziyoruz; yetkili sendika olarak, biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkâr anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız… Siyaset eliyle, kanun düzeyinde ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Hekim harici yüzbinlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakârlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu… Vicdan sahibi herkesi de karşı olmaya, tepki göstermeye davet ediyoruz" dedi.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.