Adem Yavuz’da parseller hak sahiplerine satılacak

Adem Yavuz’da parseller hak sahiplerine satılacak

Gebze’nin tapu problemli mahallelerinden Adem Yavuz’da parsellerin hak sahiplerine satışı kararı çıktı. CHP Grubu fiyatlandırmanın halkın bütçesine uygun yapılmasını istedi

Gebze Belediye Meclisi’nde 2021 yılının son toplantısı olan aralık ayı olağan toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün başkanlığında gerçekleşti. Meclis, 18 gündem maddesiyle toplanırken ek gündem maddesiyle Kırgızistan’ın Karakol Şehri’nde dil bilimci Hüseyin Kavakev’in mezarı çevresinde yapılacak düzenleme çalışmaları için Başkan Büyükgöz’e yetki verildi. Gebze Belediyesi, 23 bin doları aşacak çalışmada 10 bin dolarlık gideri üstlenecek, kalan miktar Ankara Keçiören Belediyesi’nce karşılanacak.

 

meclis-2-004.jpg

 

BÜTÇEYE UYGUN OLMALI

Adem Yavuz Mahallesi ve diğer rezerve yapı alanlarında kalan parsellerin hak sahiplerine satışına ilişkin rapor oy birliğiyle kabul edildi. Bu esnada CHP Grubu’ndan Saide Arslan Çalışkan ve Erhan Bölüm söz aldı. Çalışkan fiyatlandırmanın vatandaş bütçesine uygun yapılmasını istedi. Bölük de Yavuz Selim ve Hürriyet ile eşdeğer tutulması gerektiğini kaydetti. Başkan Büyükgöz, Adem Yavuz’un farklı bir statüde olduğunu ancak kanunların öngördüğü sınırlar doğrultusunda tavırlarının vatandaştan yana olduğunu kaydetti.

KÖY DEĞİL MAHALLE

Gündemin yedinci maddesinde Duraklı Mahallesi’ndeki imar plan değişikliği görüşüldü. CHP önergeye ret oyu verirken İmar Komisyonu’nda yer alan CHP’li meclis üyesi Gökhan Yamen, değişimin mera alanında kaldığı gerekçesiyle şerh koyduklarını dile getirdi. Başkan Büyükgöz özetle Duraklı’nın köy değil mahalle statüsünde olduğunu, imar değişikliğinin mahalli müştereklere atfen park ve otopark yapılması için gerçekleştiğini söyledi.

HUKUKSAL BOYUTU

CHP’li Halil İbrahim Başçiftçi, “Planlar yapılırken yeşil alan olarak bırakıldı. O zamanki mi yanlış, şimdi ki mi?” diye sorarken Başkan Büyükgöz, “Planda yeşil alan olarak gözükmüyor. Normal amacına uygun hale getirmiş oluyoruz” diye yanıtladı. CHP’li Saide Arslan Çalışkan uygulamanın hukuka uygun olmadığını, Başkan Büyükgöz aksini öne sürdü. İlgili gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Mecliste tekliflere dair gündem maddelerinin ikisi oy birliğiyle kabul edilirken diğerleri ilgili komisyonlara havale edildi.

Gebze Belediye Meclisi’nde 2022 yılı ocak ayı toplantısı 04 Ocak Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek.

 

meclis-3-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.