Adem Yavuz’da ikinci öncelik her tür güvenlik

Adem Yavuz’da ikinci öncelik her tür güvenlik

Gebze Belediyesi’nin tapulandırmaya yöneldiği Adem Yavuz’da halkın birinci önceliği, arsa birim fiyatları. Halk meclisi verilerine göre ikinci öncelik gerek emniyet gerek belediyeden beklenen güvenlik oldu. Bir kız çocuğu arkadaşları güvenli oynasın diye

Gebze Belediyesi belli aralıklarla düzenlediği halk meclislerinden birini, Adem Yavuz Mahallesi’nde tekrarladı. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tapusuz yerlerin tapulandırmasında metrekare birim fiyatlarından ötürü halkın tepkisine 3.5 saat yanıt verdiği toplantının ilk bölümünde bir saat kadar sürede belediyenin genel ve mahalleye özel çalışmalarına değinip diğer sorun ve beklentileri dinledi. Halk meclisinde halkın ikinci önceliğinin gerek emniyet gerek belediyeden çözüm beklenen güvenlik konuları olduğu gözlendi.

3.5 YILDA 5 BİN 800 HEKTARDA

501-006.jpg

Göreve geldiklerinde tamamı tapusuz Yavuz Selim ve Hürriyet’ten ötürü Adem Yavuz dahil küçük bölgelerdeki tapusuz yerlerin adının bile okunmadığını belirten Büyükgöz, “Gebze’de 18’i kırsalda, 40 mahalle var. Geçmiş yüzyılda 6 bin 500 hektar alanda imar sorunu çözülürken görevdeki 3.5 yıllık sürecimizde 5 bin 800 hektar alanda mülkiyet, imar sorununu çözdük” diyerek belediye çalışanları başta olmak üzere süreçte emeği geçen herkese teşekkür etti.

YAVUZ SELİM VE HÜRRİYET’TE 2 BİN KİŞİ

3 bin 300 parselli Yavuz Selim ve Hürriyet’te bugüne kadar 2 bin kişinin tapusunu aldığını veya almak üzere olduğunu, 700 kişinin işleminin sürdüğünü söyledi.  Adem Yavuz ile benzer konumda olan, Maliye’nin de işin içinde yer aldığı mülkiyet sorunlu Arapçeşme’de 21 yıl süren mahkeme sürecinin ardından, iki kişi hariç tüm vatandaşların tapularını aldığını dile getirdi.

 Bir parkın inşasının sürdüğü mahalleye bir park ve bir basketbol sahası daha kazandıracaklarını belirtip, “Bölgemizde ana hedeflerimizden biri parkları çoğaltmak. Parklar genelde 4-12 yaş grubuna yönelik tahterevalli, kaydırak gibi oyun gruplarından ibaretti. 12-18 yaş grubuna yönelik 24 adet yeni konsept parklarda mini futbol, voleybol, basketbol sahaları mevcut. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp sporun içine dahil etmek için çabalıyoruz” dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ TARİH OLACAK

Gebze’nin 35 sene önceki elektrik altyapısıyla bugüne kadar geldiğini, birçok yerde trafoların hat yükünü kaldıramadığını belirten Büyükgöz, SEDAŞ’ın 250 milyon TL tutarında yatırımla 30 ilave trafo yaptığını söyledi. Büyükgöz, “Havai hatlar yer altına alınıyor. Çalışmalar tamamlandığında elektrik kesintileri tarih olacak” dedi.  

Hünkar Çayırı gibi büyük projeler, kavşak ve yanyollar ile Büyükşehir yatırımlarının da hızla sürdüğünü belirten Büyükgöz, Ulaştırma Bakanlığı’nın devraldığı yatırım tipi itibariyle Kocaeli’nin ilki özelliğine sahip Gebze – Darıca metrosunda da OSB – Gebze İstasyon arasının 2023’te faaliyete geçeceğini, Gebze İstasyon – Darıca Sahil arası bölümün ise 2024 sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.  

**

Arkadaşları güvenle oynasın

diye o binanın yıkımını istedi

 

Mevlana Mahallesi’nde oturup toplantıyı duyunca gelen bir yurttaş mayıs ayında yapı kayıt belgesi için başvuru yaptığı binanın arsasının park yapılacağı gerekçesiyle kamulaştığını öğrendiğini, itiraz sürecini de aştığını, belediye meclisinde imar değişikliğinin onaylandığını söyledi.

505-003.jpg

Büyükgöz ise anılan yerde halkın isteği üzerine kamulaştırma üzerinden park yapımına yöneldiklerini belirtip kamulaşan arsanın üzerinde bina olsun, olmasın yurttaş mağduriyetinin söz konusu olmadığını kaydetti. Konuyu Teknik Başkan Yardımcısı Yusuf Burkut’a havale etti.

506-002.jpg

Mahalle sakini bir çocuk oturdukları sokakta duvarı çökük, demiri olmayan bir gecekondu yer aldığını ve bisikletle gezen çocukların orada düştüğünü belirtti. Başkan Büyükgöz çocuğa, “Hay yüreğine kurban. Ne güzel anlattı” deyip çocuğu toplantıda yer alan Teknik Yardımcısı Yusuf Burkut’un yanına gönderip, “Adem Yavuz’da benzer üç binayı yıktık. Metruksa orayı da yıkarız” dedi.  

BAKKALIMIZ YOK, MARKETİMİZ YOK

Mahalleli bir kadın yurttaş; Adem Yavuz’daki bakkal, market tipi esnafın eksikliğinden kasıtla bina altı yerlere işyeri ruhsatı verilmesini, dükkan yapılmasını istedi. Büyükgöz imar planına göre 7 metrenin altında genişliğe sahip sokaklarda ticaret ruhsatı verilemediğini belirtip, “Tapu çalışmalarının ardından kendi içinde dönüşümle 10-12 metre genişliğe sahip sokaklarda başvuru yapana yardımcı oluruz” dedi.

PTT ŞUBESİ ZARAR EDİNCE KAPANDI

Başkan Büyükgöz; mahallede PTT’nin kapatılmasıyla birlikte fatura ödemekte zorluk çektiklerini, Çayırova Fatih Caddesi’ndeki PTT şubesine gitmek zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakini kadına, “PTT’ye sorduk. Şubeyi günlük işlem sayısının 40’ın altına, 26’ya kadar düştüğü için kapattıklarını söylediler. İşlem sayısı 40’ın altına düşünce gerek işyeri kirası, gerekse personel giderinin karşılanamadığını belirttiler” dedi. Yurttaşlara otomatik ödeme talimatı, internet gibi çözümlere yönelmelerini öneren Büyükgöz, sabit pazar içine bir faturamatik konumlandırarak da çözüm üretme ihtimallerinin olduğunu kaydetti.  

YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN…

Mahalledeki sabit pazardan uzak muhitlere servis konulması önerisini pazarcı esnafıyla da görüşerek hayata geçirebileceklerini belirten Büyükgöz bir personel taşımacısının sokakların darlığı ve gelişigüzel kamyon, TIR parkından yakınması üzerine, “Gebze’de tek yön uygulaması giderek yaygınlaşacak. Özellikle çocuk arabasıyla gezerken çok zorlanan kadınlar için, kaldırımlar genişletilecek, yaya konforu da artırılacak. Gelişigüzel kamyon parkı sorununda da nakliyeciler garajındaki revizenin bitmesinin ardından cezai işleme de yönelerek gidereceğiz” dedi.

 

504-005.jpg

İNEĞİNE TOLERANS İSTEDİ: Halk meclisinde yaşı geçkin Çayırova sakini bir yurttaş, Gebze sınırında Çayırova Köprüsü yakınında bir inek beslediğini belirtip göz yumulmasını istedi. Başkan Büyükgöz şahsa özel konuyu Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner’e havale edip gerekirse kendisini ziyaret edeceğini söyledi.

 

 

**

 

Karakolu belediye inşa ediyor

 

503-004.jpg

 

Yeni Bağdat Caddesi üzerinde, Kale Balata arkasındaki polis merkezinin inşaatının belediye tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Büyükgöz halk meclisinde bir yurttaşın, “Parklarda güvenlik kamerası yok. Hırsızlık artıyor. Muhtarlık binası önünde kazalar oluyor. Biri ölmeden çözüm var mı?” diye sorması üzerine, “Parkların genelinde kamera çalışması sürüyor. Ama henüz bugün (14 Aralık) İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ile görüştüm. Birkaç sene öncesine kadar gece güvenliğinde en zayıf ilçeydik, şimdi en iyilerdeniz. Suç oranı yüzde 8 oranında düştü. Adem Yavuz’da da karakol binası yapılınca emniyet güçlerinin olay yerine erişimi 2-3 dakikaya düşecek” dedi. Büyükgöz, karakolun yanında park ve caminin de yer alacağını söyledi.

BEKÇİLER DE MOTORİZE EKİP OLACAK

Büyükgöz mezarlık dibinde oturan bir yurttaşın sokaklarda yaya görev yapan bekçilerin devriye sayısının yetersiz kaldığını belirtip güvenlik kaygısını dile getirmesi üzerine, “Karakol bitince rahatlama olacaktır. Öte yandan bekçilere de araç tahsis edilecek, motorize ekipler görev yapacak. Bir gecede aynı yerden 3-4 geçme imkanına kavuşacaklar. Gebze’nin her yerinde olay mahalline 2-3 dakikada ulaşıllası izin motorize ve sivil ekiplerin çoğaltılması amaçlanıyor” diye konuştu.

**

 

143 mahalleliyi işe yerleştirdik

 

502-006.jpg

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, belediyenin Adem Yavuz’daki 3.5 yıllık icraatlarına da değindi. Buna göre Adem Yavuz’da; 4 bin 700 ton yeni asfalt döküldü. Bin 500 ton yama yapıldı. Bin 200 kilometre karede kaldırım çalışması yapıldı, 13 bin parke, 4 bin 400 bordür döşendi. 288 taş duvar, 88 kasis, 1 köprü yapıldı. 9 adet yeni yapı, 19 adet tadilat ruhsatı, 86 iskan verildi. 31 kat mülkiyeti sağlandı. 43 sıhhi, 9 gayrisıhhi ruhsat verildi.

319 ÖĞRENCİYE TRAFİK EĞİTİMİ

820 bin m2 yüzölçümlü, orta düzeyde nüfus yoğunluğuna sahip mahallede 14 bin 176 kişi yaşıyor. Gebze Belediye İş İstihdam Ofisi aracılığıyla 3 bin 600 kişiye iş imkanı sağlanırken 143’ü Adem Yavuz’dan oldu. Belediyenin trafik eğitim parkında mahalleden 319 öğrenci eğitim gördü.

 190 AİLEYE RAMAZAN KOLİSİ

İki adet hız kesici kasis çalışması yapılan mahallede üçü hurda konumunda 7 araç çekilerek görsel kirlilik kaldırıldı. Zabıta tarafından 6 işyerine cezai işlem uygulanırken 137 kez yazılı/sözlü ihtarda bulunuldu. 305 aileye gıda, 77 öğrenciye eğitim desteği verildi. 190 aileye Ramazan kolisi dağıtıldı. 30 engelli aracı dağıtılırken toplu sünnetten 62 mahalleli çocuk yararlandı. Üç adet tehlikeli bina yıkıldı.

TUVALET SADECE CUMARTESİLERİ AÇIK

987 metrekare alan kamulaştırılarak 2348/1 Sokak’ta park inşa edildi. Kamu mülkiyetine alınmadan binası dikilen sabit pazarda binanın altındaki 5 bin 869 metrekarelik alanın 3 milyon 911 bin TL bedelle kamulaştırıldığını söyledi. Yakın zamana kadar mülkiyetin özel şahıslarda olduğunu dile getirdi. Büyükgöz halk meclisine katılan bir esnafın, “Tuvalet sorununu çözemedik. Sadece semt pazarının kurulduğu cumartesi günleri açılıyor” demesi üzerine konu ilgilisi belediye bürokratlarının sorunu not alıp ilgilenmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.