ADD, ‘Pakette demokrasi yok’

ADD, ‘Pakette demokrasi yok’

 Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini...

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketini eleştirdi. Paket hazırlanırken demokratik bir sürecin işletilmediğini söyleyen Küpçü açıklamasında, “Paketin hazırlanma sürecinde muhalefetin, demokratik kitle kuruluşlarının ve üniversitelerin görüşlerine ve katılımlarına ihtiyaç duyulmadı. Oysa demokrasi tek kelime ile katılımdır. Bu pakette katılım yok” dedi.

‘Demokrasi paketi bir aldatmaca’

Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Başkan Küpçü demokrasi paketinin büyük bir aldatmaca olduğunu dile getirerek pakette demokrasinin değerlerine aykırı maddelerin yer aldığını söyledi. 

“ANDIMIZ ULUS BİLİNCİNİ GELİŞTİRİR”
Andımızın kaldırılmasına tepki gösteren Küpçü, birçok ülkede olduğu gibi Amerika Birleşik Devletleri’nde de öğrencilere andımıza benzeyen bir metnin okutulduğunu hatırlatarak, “Bugün demokrasinin en gelişmiş olduğu ülkelerde bile, ulus bilincini geliştirmek için andımız benzeri antlar söylenmektedir” diyerek ABD’de öğrenciler tarafından okunan andımız benzeri metni okudu. “310 milyon nüfusa sahip ABD’nin yalnızca 22 milyonu gerçek Amerikalı” diyen Küpçü, “Nüfusun kalan kısmı ABD’ye yerleşerek ülkenin vatandaşı olmuş insanlar. Ayrıca Amerika’da resmi dairelere resmi dil dışında yazılmış dilekçe verilemez” açıklamalarında bulundu. 

 “LAİKLİK OLMAZSA OLMAZ”

Açıklamasının devamında paket ile bölücü terör örgütü PKK’nın taleplerinin yerine getirildiğini dile getiren Küpçü, “Demokratik haklarını alabilmek için insanlar dağa mı çıkmalı” diye sordu. Demokrasinin olmazsa olmazının laiklik olduğunu ifade eden Şube Başkanı Küpçü açıklamasını, “Demokratik bir hukuk devletinde inançlara saygılı olunmalıdır. Ancak bugünkü siyasal iktidar inançlarımızı siyasal çıkarlarına alet ediyor. Laik bir devlet olmadan farklı inançlar özgürce yaşayamaz. Türkiye’de laik devlet bütünlüğü hızla yıkılmakta ve ulusal bütünlüğümüz tehdit altına girmektedir” diyerek sonlandırdı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.