ADD Kocaeli suç duyurusunda bulundu

ADD Kocaeli suç duyurusunda bulundu

ADD Kocaeli Şubesi, KOÜ İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreninde 10. Yıl Marşı’nın çalmasının ardından ‘papaz imamlar’ diye bağıran şahıs hakkında ve TÜGVA İzmit eski Başkanı Fatih Sultan Öztel’in söz konusu eleştirileri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İlahiyat Fakültesi 2021-2022 mezunları, üniversitenin Baki Komsuoğlu Kültür Ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende 10’uncu Yıl Marşı ile kep atmıştı. Videoda bir kişinin ‘papaz imamlar’ şeklinde bağırdığı görülürken söz konusu görüntüler ülke genelinde gündem olmuştu. TÜGVA İzmit eski  Başkanı Fatih Sultan Öztel ise sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu durumu eleştiren paylaşımda bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi bugün Kocaeli Adliyesi’ne giderek hem Öztel hem de ‘papaz imamlar’ diye bağıran şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası adliye önünde basın açıklaması yaptı.

 

“GÖREVİNİ YAPMAMASIDIR”

Basın açıklamasına ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, ADD şube yöneticileri, dernek temsilcileri katıldı. ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bugün burada toplanarak suç duyurusunda bulunma sebebimiz, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün görevini yapmamasıdır. Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) İlahiyat Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin yarattığı olanaklar sayesinde, özgürce eğitim alma şansına sahip olarak mezun olma başarısını gösteren öğrencilerimize; her sene olduğu gibi bu sene de mezuniyet töreni yapılmıştır.

 

“SİYASET YAPMIYORUZ”

10. Yıl marşımıza söylenen alçakça söylemler Kocaeli Valiliğini ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünü rahatsız etmiyor mu? Geldiğimiz noktada görüyoruz ki Atatürkçü Düşünce Dernekleri olarak Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı kurum ve kişiler ile mücadele yine bizlere, Atatürkçülere dolayısı ile sizlere düşüyor. 10.Yıl marşımız üzerinden Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri ile hesaplaşmak isteyen, “Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye maskaraları Yunan askerlerinin önünden kaçıyor.” cümlesini kuran asıl papaz imam İskilipli Âtıf’ın torunları varsa, İzmir’de işgalci Yunan askerini denize döken ebedi Baş Komutanımız Mustafa Kemal’in askerleri de görevinin başındandır. Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şubesi olarak: Taviz vermeyeceğiz. Siyaset yapmıyoruz, cumhuriyet devrimlerini koruyoruz” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.