ADD Kadına şiddeti masaya yatırdı

ADD Kadına şiddeti masaya yatırdı

ADD Gebze Şubesi tarafından kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusuna dikkat çekmek için seminer düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gebze Şube Kadın Komisyonu tarafından 'Kadına Şiddet Ve Kadın Cinayetleri '' konulu seminer gerçekleştirildi. Seminerde konuşmacı olarak Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder yer aldı. 
Etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak şunları ifade etti:
“Kadınlarımıza yönelik toplumsal eşitliğin sağlanması, kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine son verilmesi  için  mücadele etmeye, destek  ve dayanışmaya,  kamuoyu oluşturmaya devam ediyoruz.
Tüm bu sebeplerle, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder ile günümüzün en büyük toplumsal sorunu olan  "kadınlara yönelik şiddet ve kadın cinayetleri" ile ilgili, derneğimizde bir seminer gerçekleştirdik.
Seminer de ; Kadın cinayetlerini durdurma mücadelesi, İstanbul Sözleşmesi ve kadınlara toplumsal yararları ,6284 Sayılı Kanun' u, ve bu kanunun kadınlara sağladığı hakları, Türkiye’deki  Kadına yönelik aile içi şiddet ve araştırma verileri (% 89 u hiçbir kuruma başvurmazken, sadece %11 ‘i polise başvurdukları  görülmüştür). Kadına yönelik aile içi şiddet araştırmasında fiziksel yada cinsel şiddet gören kadınlar,  şiddet gören ve cinayetlere kurban giden bir çok kadınımızın devam eden hukuksal mücadelesini konuştuk.”
KATILANLAR
ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder,  Kars -Ardahan-Iğdır Derneği Kadın Kolları Başkanı Birsen Arazlı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nurcan Çınar, Yas-Der Derneği Başkanı, CHP Darıca Kadın üyelerine, Gebze Fotoğraf Sanatı Derneği Başkan Yardımcısı Osman Nuri Çiriş , Kadın Komisyonumu ile davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.