ADD GEBZE’DEN 19 MAYIS MESAJI: Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne Ulaşacağız
ADD Gebze Şube Başkanı S. Nilgün Aydın, 19 Mayıs’ın 107. yıl dönümünde yayımladığı mesajda, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehditlere dikkat çekerek, "Yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığıyla mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gebze Şube Başkanı S. Nilgün Aydın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ADD'nin 37. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. Aydın, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 107. yıl dönümünde, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi ve demografik sorunlara dikkat çekerek Kemalizm ideolojisinin önemini vurguladı.
"EMPERYALİST TUZAKLAR VE BOP GÜNDEMDE"
Aydın, açıklamasında son 75 yılda uygulanan hatalı politikalar nedeniyle Türkiye'nin yeniden dahili ve harici tehditlerle karşı karşıya kaldığını belirtti. Batı emperyalizminin Sevr Antlaşması'nı Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) adıyla yeniden öne sürdüğünü savunan Aydın, Türkiye'ye çok uluslu, federatif ve teokratik bir yapının dayatılmak istendiğini ve yerli işbirlikçiler vasıtasıyla ülkenin demografik yapısının sığınmacılar üzerinden hedef alındığını ifade etti.
"KEMALİZM TEK PUSULAMIZDIR"
Mustafa Kemal Atatürk’ün 13 Kasım 1918’de İstanbul’da söylediği "Geldikleri gibi giderler" sözünü hatırlatan ADD Gebze Şube Başkanı, bu inancın temelinde akıl, bilim ve millete olan güvenin yattığını vurguladı. Aydın, tam bağımsız bir Türkiye'nin ancak 1935 yılındaki CHP 4. Kurultayı'nda da parti programına giren Kemalizm prensipleriyle mümkün olabileceğini belirtti.
"BASKILARA RAĞMEN MÜCADELEYE DEVAM"
Atatürkçü Düşünce Derneği'nin kurulduğu günden bu yana büyük bedeller ödediğini ifade eden S. Nilgün Aydın; kurucu başkan Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı gibi isimlerin suikastlarla katledildiğini, yakın dönemde ise yöneticilerinin FETÖ kumpas davalarıyla hedef alındığını hatırlattı.
Bugün 37. kuruluş yılını kutlayan ADD'nin, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti bilinciyle hareket ettiğini söyleyen Aydın, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Kemalizm'in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asma ve yeniden Atatürk Cumhuriyeti’ne ulaşma kararlılığımızla aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz."
Kaynak:Barış Ayar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.