ADD Gebze: Tiyatrolar susmasın

ADD Gebze: Tiyatrolar susmasın

Atatürkçü Düşünce Derneği Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu: “Tiyatrolar susmasın”

Atatürkçü Düşünce Derneği – ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Açıklamasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tiyatro yalnız hoş vakit geçirme, bir eğlence aracı değildir. Bir ulusun fikri seviyesini, yaşayışını ve zevkini de yansıtan büyük bir sanat dalıdır” sözüne yer veren Aydın şunları kaydetti:

 

“Geçmiş için, şimdi için, geleceğimiz için, birbirimiz için, insanı, insanla, insana anlattığı için tiyatro. Üretmeye mecburuz. Hikâyelerimize sahip çıkmaya. Bize bizi anlatan tiyatroya. İnsana insanın insanca ifadesini sunduğu toplumsal, bireysel yaralarımızı, güzelliklerimizi sahnede yansıtan tiyatro çok çok önemli bir sanat dalı.

Yazarı, yönetmeni, oyuncusu, teknik ekibi, dekoru, kostümleri, perdesi ve sahnesiyle, seyircileriyle tiyatrolar susmasın.

Selam olsun tiyatro emekçilerine,

Selam olsun tiyatro sevdalılarına.

Tiyatronun öneminin daha çok kavrandığı, sahnelerin kapatılmadığı, yeni modern sahnelerin açıldığı, desteklendiği, tiyatro emekçilerinin yaşam koşullarının iyileştirildiği, tiyatroların devlet tarafından desteklendiği, aydınlık bir Türkiye temennisiyle amatör, profesyonel tüm tiyatrocu arkadaşlarımızı bu anlamlı günde kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Halen sahnelerde olanlara başarılar diliyor, sonsuzluğa gidenleri sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Alkışlarla...

Yaşasın tiyatro.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.