ADD Gebze ‘Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’ tartışacak

ADD Gebze ‘Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’ tartışacak

ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu 18 Ocak 2019 Cumartesi günü Kadına Şiddet Ve Kadın Cinayetleri Konulu Seminer düzenleyecek.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan ADD Gebze Şube Kadın Komisyonu Başkanı Şerife Albayrak özetle şunları ifade etti:
“2019 yılı itibariyle geriye dönüp baktığımızda Türkiye genelinde 474, Kocaeli bölgemizde ise 12 kadın, kadın cinayetlerinin kurbanı olmuştur.  Kadın cinayetlerinde mahkemeler tarafından, sanığa verilen tahrik indirimleri, iyi hal indirimi, cezasızlık ve takipsizlik kararları ise mahkemelerimizin geldiği son noktayı göstermekle birlikte, vicdanlarımızda derin yaralar açmaktadır. 
Tüm bu nedenler ile birlikte 18 Ocak 2020 Cumartesi günü, ADD Gebze Şube Dernek binamızda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu sözcüsü Melek Önder’in konuk olacağı ‘’Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’’ konulu seminer gerçekleştireceğiz. Seminer içeriğinde; Geçmişten günümüze kadın mücadelesi, tarihsel süreci ve gelişimi, 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi, Günümüz güncelinde yaşanan kadına şiddet ve kadın cinayetlerine dair hukuki süreç, konularının konuşulacağı sadece kadın özelinde olmayan ve aslında toplumsal bir yara olan ‘’ ’Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’’ seminerimize tüm halkımızı davet ediyoruz”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.