ADD Ertuğrul Kazancı’yı unutmadı

ADD Ertuğrul Kazancı’yı unutmadı

Ertuğrul Kazancı; Kemalist mücadeleyi hayatının her döneminde vermiş, Kemalist bir erkin devlet politikası olacağı hayali uğruna tüm yaşamını adamış ender aydınlarımızdandı.

Ertuğrul Kazancı; Kemalist mücadeleyi hayatının her döneminde vermiş, Kemalist bir erkin devlet politikası olacağı hayali uğruna tüm yaşamını adamış, Atatürkçü ideolojiyi düşünce odaklı gören, Ulus-Devlet kimliğini evrensel hümanist değerlerle dengede tutan bir model uğruna çaba sarf etmiş kentimizin ve ülkemizin yetiştirdiği ender aydınlarımızdandı.
ADD Kocaeli Şubesi Ertuğrul Kazancı’yı ölümünün 3, yılı nedeniyle mezarının başında andı. 
Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:
“Ertuğrul Kazancı’nın ektiği Atatürkçü tohumlar günümüzde hala meyvesini vermekte, başta kentimiz olmak üzere yurdumuzun dört yanında etkisini sürdürmektedir.
Yaşamını Atatürk ilke ve düşüncelerinin öğrenilmesine adamış Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanımız ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanımız eğitimci, hukukçu Ertuğrul Kazancı’yı aramızdan ayrılışının 3. Yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.”

ERTUĞRUL KAZANCI KİMDİR?

Cumhuriyet devrimleri için mücadele eden Kazancı'yı, Türkiye önce gazeteci kimliği ile tanıdı. Yurdun çeşitli yörelerinde Türkçe öğretmenliği, Milli Eğitim İl Yöneticiliği ile MEB Bakanlık Müşavirliği yaptı.  Okumayı çok seven Kazancı, daha sonra hukuk okudu ve avukat oldu.
Ertuğrul Kazancı, İstanbul Barosu Avukatı ve Baro’nun “Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi” Başkanı görevini üstlendi. Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanlığı sonrası 2003 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığını yürüttü.  Kemalist ve vatansever çizgisi ile bilinen Ertuğrul Kazancı, Cumhuriyet, Ulus, Aydınlık, Berfin Bahar, Teori, Değişim gazete ve dergilerinde yazıla yazdı. İlhan Selçuk’un önsözüyle “Kemalist Devrim Yolunda” adlı bir kitabı yayımlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.