ADD, CHP ve ÇYDD’den  ortak açıklama

ADD, CHP ve ÇYDD’den  ortak açıklama

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının  85. Yıldönümü nedeniyle    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Gebze Şubesi tarafından basın açıklaması yapıldı.

Kent Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına ADD  Gebze  Şube Başkanı Nilgün Aydın,  CHP Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan,  ÇYYD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar ile dernek ve parti üyesi kadınlar katıldı.

ADD Gebze Şube Kadın Komisyon Başkanı Şerife Albayrak tarafından okunan basın açıklaması şöyle:

Bundan tam 85 yıl önce; 5 Aralık 1934’te Anayasamızda ve Seçim Kanununda yapılan değişikliklerle Türk kadınları milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşmuşlardır.

Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları Türk kadınının toplumsal konumunun insan onuruna yakışır bir düzeye gelebilmesi için büyük bir mücadele vermişlerdir. 1930 yılından başlayarak, Türk toplumunun üretim ve çalışma alanında  bir güç olan kadını, kamu ve devlet işlerine de katmak amacıyla kadınlara, o zamana kadar hayal bile etmedikleri hakları, bir ‘lütuf’ değil, hak ettiklerine inandığı için, sağlamıştır. Çünkü Sonsuz Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ,Türk kadının kazandığı yeni haklarla ülkesinin, yaşamını değiştireceğine, dünya barışına ve uygarlığına büyük katkılarda bulunacağına her zaman inanmıştır.

Türk kadınlarının erken tarihlerde elde ettiği kazanımlarına karşın 21.Yüzyıl Türkiye’sinde “Töre , namus,koca cinayetleri” ile kadınlarımız ülke gündemine oturmuş, şiddet, taciz, tecavüz, ötekileştirme, yok sayılma, eğitimsiz bırakılma gibi bir çok sorunla karşı karşıya bırakılmış ve gerici eğitim uygulamaları ile de kızlarımız erken yaşlarda eğitimden koparılıp, cemaatlere teslim edilerek  cehalet içinde yaşam sürmelerinin önü açılmıştır. İktidar yetkililerinin ve onlara yakın ağızların dillendirdikleri çağdışı düşünceler ile  kadınlarımız ve kızlarımız  yeniden 1934 yılından daha da gerilere götürülmeye çalışılmaktadır.

85 yıl önce  kazandığı temel haklarını kadınlarımız bugünlerde savunma pozisyonuna düşmüşlerdir.

TALEPLERİMİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ancak tüm bunlara karşın Türk Kadını Atatürkçü Düşünce ile yeni bir kimlik bulmuştur. Atatürkçü Düşünce toplumun tüm  katmanlarına yayıldıkça kadınlarımız elde ettikleri hakların bilincine daha çok varacaklar, kadının özgürleşmesi  ve çağdaşlaşması konusunda daha önemli mesafeler katedeceklerdir.   Çağdaş, aydınlık bir Türkiye ‘de  Türk Kadınının varlığı ve ağırlığı ile oluşacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği kadınların ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev almasını,  siyasal yaşamda etkinliğini artırmasını ve ülke yönetiminde daha fazla söz sahibi olması için mücadelesini vermektedir.  Kadının yaşamın her alanındaki sorunlarının çözümlenmesi, bilinçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi için mücedelemiz devam edecektir.

Her yerde seçilebilir sırada kadın aday, parti ve meclislerde, hükümet nezdinde % 50 kadın görmek istiyoruz. Seçilen kadınların da gerçekten kadının yanında ve kadın sorunlarını yine kadın gözüyle, kadın diliyle çözüm üretirken görmek istiyoruz. Bizler, bugün ve her zaman hayatın her alanında söz, yetki, karar ve siyaset organlarında eşit temsiliyet sağlanıncaya kadar bu taleplerimizin takipçisi olacağız.

ATATÜRK’E ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

Sonsuz Önderimiz ve ilkeleri ışığında yürüdüğümüz Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; ''Kadınlarımız için asıl mücadele alanı ve zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılık kıyafetten çok; ışık,bilgi,kültür ve faziletle donanımlı olmaktır''.
Seçme ve seçilme hakkı ile bizleri, hem kendi hem de ülke kaderinde söz sahibi yapan, bizlere bu hakkı veren Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk' e sonsuz şükranlarımı sunuyor, 85. yılında tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını kutluyorum.” Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.