Adaylar Eylül ayında belirlenmeli

Adaylar Eylül ayında belirlenmeli

 Önümüzdeki günlerde İzmit Belediye Başkan aday adaylığını açıklayacak olan Hikmet Erenkaya, adayın eylül ayı ortasına kadar belirlenmesi gerektiğini...

 

Önümüzdeki günlerde İzmit Belediye Başkan aday adaylığını açıklayacak olan Hikmet Erenkaya, adayın eylül ayı ortasına kadar belirlenmesi gerektiğini kaydederek, “Ekim ayına kalmamalı” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, önümüzdeki günlerde İzmit Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu yapacağını söyledi. Aday adaylık süreciyle ilgili gazetemize bazı değerlendirmelerde bulunan Hikmet Erenkaya, CHP’nin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, “Adayın kimin olacağından çok, CHP’nin birlik ve beraberlik içerisinde seçime girmesi önemli” ifadesini kullandı.  Hikmet Erenkaya, adayın eylül ayı ortasına kadar belirlenmesi gerektiğini de kaydederek, “Ekim ayına kalmamalı” dedi

 

BAŞVURU YÖNTEMİ 

Bu ayın sonuna kadar başvurusunu yapacağını kaydeden Hikmet Erenkaya, “Fakat yöntem konusunda net bir karar vermedik. Açıklamamı ya bir salonda, ya da parti binasında yaparım. Fakat parti binasında olursa mütevazı bir başvuruyu tercih ederim. Bu konuyla ilgili İl Başkanımız Yalçın Kuşkan’a görüşüyoruz. Başvuru yöntemim önümüzdeki günlerde belli olur” şeklinde konuştu. Adayın önseçimle belirleneceği yönünde bir beklentisi olduğunu kaydeden Erenkaya, “İl Başkanı Yalçın Kuşkan da böyle bir açıklama yaptı. Ben tüm yöntemlerde varım. İster önseçim, ister anket. Kendime güveniyorum. Genel merkezimizin vereceği her türlü kararı destekliyorum. Fakat kentteki beklenti önseçimden yana” dedi. 

 

REHAVET OLMAMALI 

Aday olması durumunda belediyeyi kazanacağına inandığını kaydeden Erenkaya, “Fakat hiçbir seçimin garantisi yok. Asla ve asla rehavete kapılmamalıyız. Herkes bilmeli ki, CHP’nin seçimi kazanması için tepeden tırnağa birlik ve bütünlüğün olması gerek. Bu noktada hiçbir ismin önemi yok. Konu Erenkaya da ya da bir başkasının meselesi değil. Konu CHP’nin tüm örgütleriyle, tek ses olarak seçime girmesi. Bunu sağladığımız ve en yüksek oyu alacak adayı bulduğumuz takdirde seçimi kazanırız” diye konuştu. Diğer aday adaylarına da başarılar dileyen Erenkaya, “Kendilerinde bu gücü görmüşler ki aday olmuşlar. Yolları açık olsun” dedi. 

 

ERKEN BELİRLENMELİ 

 

Hikmet Erenkaya, aday belirleme takviminin de çok önemli olduğunu ifade ederek, “Adayın bir an önce kesinleşmesi ve çalışmaların başlaması gerek. Bana göre aday belirleme ekim ayına kesinlikle ve kesinlikle kalmamalı. Eylül ortasında önseçim yapılmalı ve adayın ismi kesinleşmeli. Çünkü CHP iktidar değil, AKP’den çok daha fazla efor harcaması gerek. Bunu da adayı erken belirleyerek sağlayabiliriz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.