Adatepe’de yeni tanklara meclis oylaması istendi

Adatepe’de yeni tanklara meclis oylaması istendi

Dilovası’nın Adatepe Mevkii’nde Altıntel Liman İşletmesi’nin yeni yapacağı tanklara dair Saadet Partisi Grubu tarafından belediye meclisinde oylama yapılması istendi.

Altıntel Liman İşletmesi’nin Dilovası’nın Fatih Mahallesi, Adatepe Mevkii’nde yapmak istediği yeni tanklar Dilovası Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısında bir kere daha gündeme geldi. Saadet Partisi Grubu tarafından belediye meclisinde oylama yapılması istendi. Önerge Saadet Partisi Grubu adına Belediye Meclis Üyesi Turan Tekgül tarafından verildi. 
AÇIK OYLAMA YAPILMALI 
Önergede halkın ÇED toplantısında yeni tanklara dair red kararı verdiği hatırlatılıp, “Bizler Dilovası Belediyesi Meclis Üyeleri olarak halkımızın istemediği hiçbir şeyi onaylayamayız. ÇED raporları halkın olduğu gibi belediyenin de onayından geçmektedir. Bu durumda belediye meclisinde açık oy ilkesine dayanarak tankların yapılıp yapılmaması için oylama yapılması kanaatindeyiz. 
DAHA FAZLA KİRLENMEMELİ 
Bizlerin tek derdi Dilovası’nın daha fazla kirlenmemesi olmalıdır. Dolayısıyla şubat ayı meclisinde Adatepe mevkiine yapılacak tanklar için belediye meclisinde oylama talep ediyoruz” görüşüne yer verildi. Önergeye SP’li meclis üyeleri Turan Tekgül, Zeki Karataş, Nizamettin Sözen ve Salih Adıgüzel imzalarını attı. 
HEM İŞLERİNİ YAPIP HEM ÖNERGE VERMEYİN!
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir önergeye tepkisini Turan Tekgül’ü kast ederek, “Mesleğiniz ne. Hem onların işlerini yapıp hem önerge vermeyin” diyerek gösterdi. Tekgül de yolcu taşıdığını söyledi. Şayir kimsenin iş yapmaması halinde oranın kapanacağını belirtti. Uzun süren tartışmalar sonrası Saadet Partisi Grubu’nun tanklara dair meclis oylaması önerisi hayata geçmedi ancak Tekgül meclis sonrası yaptığı açıklamada, önergeye yanıtın yazılı verileceğini belirtti.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.