Adalet Yürüyüşüne büyük ilgi

Adalet Yürüyüşüne büyük ilgi

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı "Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkında hazırlıklar...

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı "Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı ve bir mitingle noktalayacağı "Adalet Yürüyüşü" için Maltepe Parkında hazırlıklar tamamlandı. 

1 milyondan fazla katılımın olması beklenen miting alanında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev led ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve "Adalet" yazan flama ve dövizlerle çevrildi.

Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan  uzun tutukluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe "İlgili makama" şeklinde yazıldı. 

Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli"nin resmi yer alıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00 de başlaması planlanıyor. 

Maltepe'de bulunan miting alanına vatandaşlar alınmaya başlandı. Bomba aramasının ardından tamamen güvenli hale getirilen miting alanına vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek sokuluyor. Miting alanı hızla doluyor. Polis ekipleri vatandaşları oluşturulan kapılardan üzerleri aranarak içeri alıyor. Miting alanı hızla dolmaya devam ederken alanda Türk bayrakları ve "Adalet" yazılı pankartlardan başka bir slogan bulunmuyor.

İŞTE MİTİNG ALANINDAN CANLI YAYIN: 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ODATV’YE AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mitinge saatler kala Odatv'ye konuştu. Özgür Özel, "Hayır’ birleşebilirmiş bunu gösterdik. Tarihi bir yürüyüş gerçekleştirirdik" dedi.

İşte o açıklamalar:

"BEYLİKDÜZÜ ADALET DONANMASI"NDAN GÖRÜNTÜLER

"Beylikdüzü Adalet Donanması" her siyasi görüşten, binlerce adalet gönüllüsü ile yola çıktı.

İşte görüntüler:

BOSTANCI SAHİL PARKI'NDAN MİTİNG ALANINA YÜRÜYÜŞ

Bostancı Sahil Parkı'ndan miting alanına yürüyüş sırasında ise bu görüntüler ortaya çıktı:

Öte yandan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, CHP'nin Mitingi öncesi dün gece saatlerinde alana gelerek güvenlik önlemlerini yerinde inceledi ve sorumlu müdürlerden alandaki güvenlik tedbirleri hakkında bilgi aldı.

Çalışkan, geldiği sırada alanda bulunan Maltepe Belediye Başkanı ile kısa süreli sohbet etti.

"SON KONTOLLERİMİZİ YAPIYORUZ"

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan gazetecilerin soruları üzerine, "15-16 bin personel görev yapacak. Son kontrollerimizi yapıyoruz. Arkadaşlar burayı bir kaç gündür hazırlıyor. Bütün detaylarıyla kontrollerimizi yaptık. Yarın çok rahat bir miting olacak Allahın izniyle. Biz her türlü tedbiri aldık, buraya gelecek vatandaşlarımızın geleceği güzergaha kadar gemiyle gelenler diğer türlü gelenler tamamıyla tedbirimizi aldık. Herhangi bir sorun olmadan tamamlayacağız. Arkadaşlar bir kaç gündür yoruldu ama yorulduğumuza değiyor. Sorunsuz bir şekilde devam ediyor, yarın da sorunsuz bir şekilde tamamlayacağız

"HAVADAN, KARADAN VE DENİZDEN, 15-16 BİN POLİS GÖREV ALACAK"


Yaklaşık, 15-16 bin polis görev alacak. Havadan, karadan ve denizden her türlü tedbirimizi aldık. Yüksek binalar, geliş gidişler, bomba arama, köpekler her türlü tedbiri aldı arkadaşlarımız. Yarın burayı tertemiz teslim edeceğiz. İstanbul'da bu tür mitingler çok yapılıyor. Arkadaşlarımız da bu konuda yeterli tecrübeye sahip. Herhangi bir sorun olmadan tamamlarız" dedi. 

Bir süre incelemelerde bulunan Çalışkan, daha sonra miting alanından ayrıldı.

VATANDAŞLAR MALTEPE'DE TOPLANMAYA BAŞLADI

Mitingin yapılacağı alanda vatandaşların birikmeye başladıkları görüldü. Henüz alana alınmayan vatandaşlar Maltepe sahilinde dinlenerek bekleyişlerini sürdürüyor.

Öte yandan, miting alanının polis bariyerleriyle kapatıldığı ve miting alanının çevresinde helikopterlerin uçtuğu öğrenildi.

Maltepe’de tarihi Adalet Buluşması

Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinlerce insan Maltepe'deki tarihi buluşmaya katılmak için İstanbul'a geldi. CHP'lilerin aktardığına göre katılımın 2 milyonu aşması bekleniyor. Sözcü TV ekipleri de miting coşkusunu takip ediyor.

 

309

 

15 Haziran günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yirmi dördüncü günün sonunda Dragos'ta konakladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Dragos-Maltepe arasındaki son 3 kilometreyi kurmaylarıyla birlikte yürüyecek. Saat 16:30'da yürüyüşe başlayacak heyet yolun sonunda Maltepe'deki büyük Adalet Buluşması'na dahil olacaklar.

FOTO:DHA - Miting alanı öğle saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

  – Miting alanı öğle saatlerinden itibaren dolmaya başladı. (Bu fotoğraf saat 12:30’da çekildi)

KILIÇDAROĞLU KÜRSÜYE 18:00'DE GELECEK

CHP lideri dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili’nde ulaşacak ve konuşmasını gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu'nun kürsüye saat 18:00 sıralarında çıkması bekleniyor.

FOTO:SÖZCÜ

 

ONUR AKIN VE ZÜLFÜ LİVANELİ MİNİ BİRER KONSER VERECEKLER

 

Sanatçılar Onur Akın ve Zülfü Livaneli de saat 16:00’da miting alanında kürsüye gelerek mini bir konser verecekler.

‘REKOR KATILIM OLABİLİR’

Maltepe’de tarihi mitingin yapılacağı alan ise öğle saatlerinde dolmaya başladı.

FOTO:DHA

 Buluşmaya katılımın 2 milyonu aşması bekleniyor.

FOTO:DHA

 

CHP’lilerin aktardığına göre bugün Maltepe’de mitinge katılım bakımından bir rekor kırılabilir.

Kaynak: Odatv.com - Sözcü Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.