Adalet barış demokrasi ve laiklik için de yürüyoruz

Adalet barış demokrasi ve laiklik için de yürüyoruz

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, çalışma ve iş hakları için başlattıkları yürüyüşün ilk durağı Gebze’de, “Bu yürüyüş aynı zamanda adalet, hukuk, eşitlik, barış, demokrasi ve laiklik yürüyüşüdür” dedi

kesk-11.jpg

Ülkemizde 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da başlayıp beş yıl süren OHAL dönemi KHK’lerinin, “FETÖ ile mücadele” adı altında en büyük darbeyi vurduğu kesimlerden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu - KESK’in, “Çalışma hakkımı, işimi istiyorum” talebiyle İstanbul’dan başlattığı Ankara yürüyüşü, çok amaçlı yürüyüşe dönüştü.

GEBZE’YE UĞRAYIP

İZMİT’TE KONAKLADILAR

 

kesk-5.jpg

İstanbul’un Şişli İlçesi’ndeki Mecidiyeköy’de Cevahir Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelindikten sonra Kadıköy’de kitlesel basın açıklaması ile süren yürüyüşün ilk gününde Anadolu’daki ilk durak Gebze oldu. Isının hayli düşük, zaman zaman karla karışık yağmurun etkili olduğu iklim şartlarında 15.30 sularında Gebze’ye gelen heyet 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’ndaki yaklaşık bir saat süreli basın açıklamasının ardından aynı zamanda konaklayacağı ikinci durağına, ilimiz merkez ilçesi İzmit’e yöneldi.

YALOVA, BURSA,

ESKİŞEHİR, ANKARA

İzmit’teki basın açıklaması sonrası dün geceyi burada konaklayarak geçiren heyet bugün (25 Mart Perşembe) Yalova, Bursa ve Eskişehir illerine konuk olacak. Yürüyüş yarın (26 Mart Cuma) Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önündeki basın açıklaması ile sona erecek. 

AYNI ZAMANDA BARIŞI

İFADE ETME YÜRÜYÜŞÜDÜR

 

kesk-8.jpg

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Gebze’de yaptığı konuşmada yürüyüşlerinin temel şiarının işlerini geri istemek, çalışma hayatına sahip olmak olduğunu belirtip, “Yürüyüşümüz aynı zamanda Türkiye’de bir adalet, hukuk, eşitlik, demokrasi, laiklik arayışının yürüyüşüdür. Savaş politikalarına karşı barış, halkların bir arada yaşama ve barış talebini ifade etme yürüyüşüdür” dedi.

İNSAN HAKLARI İHLALİ

Beş yıllık OHAL sürecinde 4 bin 600’ü KESK’e bağlı işkollarında sendika üyesi 130 bine yakın kamu emekçisinin bir gece adlarını listede bulduğunu ve çalışma haklarının ortadan kaldırıldığını kaydetti. Bozgeyik, “Başından beri yargıya ulaşma hakkı engellendi. OHAL inceleme komisyonu aracılığıyla hukuk ve adalete erişimleri geciktirilerek bir insan hakları ihlalinin daha fazla büyümesine yol açıldı. Yine çıkartılan KHK’ler ile muhalif olan kamu emekçilerin tasfiyesi yapıldı. Ve AKP yandaş, niteliksiz, liyakati olmayan kadrolarla kamuyu talan etmeye ve buralarda yoğun bir kadrolaşma politikalarını ortaya çıkarmaya çalıştı” dedi.

ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Yürüyüşte bir amaçlarının da uğradıkları tek ilçe Gebze ve illerde kamu emekçilerinin sorunlarını ifade etmek, yerel halkı bilgilendirmek olduğunu kaydeden Bozgeyik, “Cuma günü Çalışma Bakanlığı önünde taleplerimizi bir kez daha haykırmaya devam edeceğiz.

Ta ki taleplerimiz karşılanıncaya, bu baskı politikaları son buluncaya, yeniden işlerimize dönünceye, düşüncelerimiz ve sendikal örgütlenme üzerindeki baskılar kaldırılıp grev ve toplu sözleşme hakkımızı engelleyen tutumlar ortadan kalkıncaya kadar KESK olarak fiili, meşru ve hukuki mücadeleden asla geri adım atmayacağız. KHK’ler gidecek. Biz kazanacağız” dedi.

BAHADIR: FIRSATA ÇEVİRDİLER

 

kesk-7.jpg

Bozgeyik’ten önce söz alan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır kısa konuşmasında iktidarın 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimini fırsata çevirerek baskıyı yine muhalif kesimlerin gördüğünü söyledi.  15 Temmuz sonrası bir rejim değişikliği yaşandığını, kamunun dönüştürülmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Bahadır ayrıca özetle şunları söyledi:

KAMU EMEKÇİLERİNİN MÜCADELE

TARİHİ BURADAN YAZILDI

“Bu kapsamda 100 bini aşkın kamu emekçisi haksız hukuksuz şekilde ihraç edildi. Ancak o günden bugüne KESK ve bağlı işkollarındaki tüm arkadaşlarımız mücadeleyi hiçbir zaman bırakmadı. KESK her zaman için tüm kamu emekçilerinin sesi olmuştur. Türkiye’de kamu emekçilerinin mücadele tarihi buradan yazılmıştır. Sokaklarda, meydanlarda kurulan sendikalarız bizler.

TÜM HAKSIZ İHRAÇLARIN

KARŞISINDA DURDUK

İhraçlar sonrasında hukuksal mücadelemiz devam ederken arkadaşlarımıza da sahip çıktık. Arkadaşlarını yalnız bırakanlardan olmadık. Başka sendikalar kapılarını kapatırken bizler, ‘KESK üyesi olsun ya da olmasın haksız hukuksuz tüm ihraçların karşısındayız’ dedik ve hukuksal olarak da yanlarında bulunduk. O yüzden bugün burada çok onurlu bir mücadelenin üyelerini misafir ediyoruz.”

KHK’LER GİDECEK BİZ KALACAĞIZ

 

kesk-6.jpg

Eğitim-Sen Gebze yönetici ve üyelerinin yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve SOL Parti Gebze İlçe Örgütü üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında kitle, “KESK’li ihraçlar onurumuzdur”,  “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Hak hukuk adalet direnerek gelecek”, “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sonrası kitle İzmit’e hareket etti.

KÖTÜLÜKLER ZİNCİRİ

 

kesk-1.jpg

Öte yandan KESK Eşgenel Başkanı Mehmet Bozgeyik konuşmasında özetle ayrıca şunları söyledi: “15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP iktidar bloğunun 20 Temmuz’da ilan ettiği OHAL ve KHK süreci ile birlikte Türkiye’de hepimizin yaşamlarını alt üst eden bir kötülükler zinciriyle karşı karşıyayız.

ANAYASASIZLIK SÜRECİNDE

ÖLÜME TERK EDİLDİLER

 

kesk-3.jpg

Beş yıllık süre içinde biz kamu emekçileri ve işçiler başta olmak üzere en temel insan haklarımıza dönük çok yoğun saldırılarla karşı karşıya kaldık Hem Anayasa’da hem uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış birçok hakkımız bir gecede çıkartılan kararnameler ile ortadan kaldırıldı. Ve o günden bu yana Türkiye bir Anayasasızlık sürecine girdi. işten çıkartılan arkadaşlarımız adeta ölüme terk edildi.

HEM HUKUKTA HEM SOKAKTA

KESK ve bağlı işkollarımızla bu hukuksuz, antidemokratik, faşizan baskılara ve uygulamalara karşı fiili, meşru mücadelemizi beş yıldır sokaklarda, aralıksız, sürekli devam ettiriyoruz. Aynı zamanda hukuksal mücadelemizi uluslararası örgütler ve kamuoyu nezdinde sürdürüyor, AKP iktidar bloğunun tüm bu tutumlarını teşhir eden politikaları da beraber yürütüyoruz.

PANDEMİYİ DE FIRSATA ÇEVİRDİLER

Türkiye’de öteden beri yaşanan hem ekonomik hem siyasal kriz süreci sonrası pandemi kriziyle daha fazla derinleşen sorunlarla karşı karşıya kaldık. 15 Temmuz darbe girişimini Allah’ın lütfu olarak görerek fırsata çeviren iktidar pandemi dönemini de fırsata çevirerek her türlü hukuk dışı yönelimler içerisine girmiştir.

DİRENENLERLE BİRLİKTE

MÜCADELE EDİYORUZ

Bugün halkın en temel ücretsiz sağlık hakkı, aşı hakkına dönük çok yoğun saldırılar vardır. Yine pandemide emekçiler, işçiler, yoksullar çalıştırılarak ölümle yüz yüze bırakılmışlardır. Bizler krize, KHK hukuksuzluklarına, tek adam rejiminin uygulamış olduğu baskı politikalarına karşı mücadelemizi direnen tüm toplumsal kesimlerle birlikte yürütmeye çalışıyoruz.

SON ÖRNEKLERİ…

Türkiye’de sadece son 10 günde yaşanan gelişmelere dikkatlice baktığımızda bu iktidar bloğunun gerçek yüzünü herkes apaçık görecektir. Hak hukuk mücadelesi yürüten toplumsal kesimlere baskıların en sonu HDP Kocaeli Milletvekili Sayın Gergerlioğlu’nun görevden alınması olmuştur. Türkiye’de hak hukuk arayan, işkence gören, çıplak aramaya maruz kalanların sorunlarını gündemleştirdiği için alelacele cezalandırılmıştır.  İstanbul Sözleşmesi’nin, uluslararası sözleşme hukuku ve TBMM iradesini de ortadan kaldırarak tek adam tarafından bir gecede fesh edilmesinde Türkiye’de gelmiş olduğumuz dip noktayı apaçık görmekteyiz.

EĞİTİM GERİCİLİĞE TESLİM EDİLDİ

İstanbul’da Gezi Parkı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alınarak adı var ama kendisi olmayan bir vakfa devredilmesi, Tarım Orman Bakanlığı’nın 50 dönümlük arazisinin yandaş üniversiteye İlim Yayma Cemiyeti’ne devredilme uygulamaları açısından baktığımızda yaşamımıza yönelik birçok saldırı ile karşı karşıyayız. Bugün eğitim politikaları Ensar Vakfı aracılığıyla gericiliğe teslim edilmiştir. Vakıflarda, yurtlarda çocuklarımıza yönelik taciz uygulamaları, baskı politikaları her geçen gün artarak derinleşmektedir.”

 

KESK’in antiKHK yürüyüşü Gebze’den geçti

 

15 Temmuz sonrası başlatılan KHK'de cemaat ile uğraştığını iddia edip tüm Hükümet karşıtlarına yüklenen AKP Hükümeti'nin 100'lerce üyesini mağdur ettiği KESK'in KHK uygulamalarına karşı İstanbul'dan başlatığı Ankara yürüyüşü Gebze'den geçti

https://www.gebzehaber.net/keskin-antikhk-ankara-yuruyusu-gebzeden-gecti-71703h.htm

 

kesk-4.jpgkesk-9.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.