Ada Sahne Dünya Tiyatro  Günü’nde söyleşiyle açılıyor

Ada Sahne Dünya Tiyatro Günü’nde söyleşiyle açılıyor

Gebze’de 2019’da, kurulan Ada Tiyatro’nun çocuk tiyatrosu ve sanat atölyesine elverişli sahnesi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde oyuncular Ali Çoban ve Ceren Çamyurdu, yönetmen Hakan Hüseyin Gül’ün katılacağı söyleşi ile açılıyor

Ülkemiz ve bölgemizde tiyatrocular yeni bir Dünya Tiyatro Günü’nü pandemi sürecinin getirdiği ağır tahribat ve oyun sahneleyememe burukluğu ama aynı zamanda güne yakışır dinginlikte karşılıyor.

52-006.jpg

Gebze’de 2019 yılında kurulan tiyatrocu Kerem Murkurt tarafından kurulan, bugüne kadar üçü çocuk dört oyun sahneleyen Ada Tiyatro’nun çocuk tiyatrosu ve sanat atölyesine elverişli sahnesi 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde, tiyatro söyleşisi ile açılış yapacak.

HEM YÜZYÜZE HEM SOSYAL

MEDYADAN CANLI YAYINLA

 

54.jpg

Osman Yılmaz Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, No: 12/A adresindeki Ada Tiyatro’da saat 15.00’te başlayacak “Dün Bugün Yarın Tiyatro” konulu söyleşinin konukları ise tiyatro sanatçısı ve dizi/sinema filmi oyuncuları Ali Çoban ve Cenan Çamyurdu ile oyuncu, yazar, yönetmen Hakan Hüseyin Gül. Söyleşi Ada Tiyatro’nun instagram adresi “adatiyatro”dan da canlı yayınlanacak.

OYUN SAHNESİ VE ATÖLYE

 

56.png

Kerem Murkurt, Ada Tiyatro olarak çocuk tiyatrosu yapılabilecek, sanat atölyesi olarak kullanabilecek bir yeri Gebze’ye ve Gebzeliler’e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Dünya Tiyatro Günü’ne denk gelen 27 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek söyleşinin ilk aktiviteleri ve aynı zamanda bir açılış olduğunu söyledi.

 

ADA TİYATRO’YA DAİR

Ada Tiyatro, 2019 yılında Kerem Murkurt tarafından kurulmuştur.

 

Ada tiyatro ilk olarak Kerem Murkurt tarafından yazılıp yönetilen "Şaşkın Korsan" adlı  çocuk oyunu ile perdelerini açmıştır. Sonrasında Haluk Işık’ın yazdığı "Kurşun Asker" adlı  çocuk oyunu ve Hakan Hüseyin Gül’ün yazdığı yetişkin oyunu olan  "Bir Ayrılık Akşamı" ile devam etmektedir. 

 

Ada Tiyatro(nun amacı, kendi sahnesinde, kendi prodüksiyonu ile oyunlarını seyirci ile buluşturmasıdır. Bunun yanında turne organizasyonları ile tiyatronun hiç girmediği yerlere gidip oradaki insanlara bunun heyecanını yaşatmasıdır.

 

60.jpg

 

Kaynak: www.adatiyatro.com

 

GSM: 0533 627 19 01

 

Adres: Osman Yılmaz Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi  No:12 A   Gebze/KOCAELİ

 

--

 

 

**

Tiyatro bildirgesini birlikte okuyup

Türkiye’ye destek çağrısı yapacaklar

 

** Faaliyetleri arasında tiyatro da olan Gebze BİLKAR, Dünya Tiyatrolar Günü bildirgesini Gebze’de kentin yedi paydaşı ile birlikte okuyup tüm Türkiye'ye tiyatro toplulukları için destek çağrısında bulunacak

 

https://www.gebzehaber.net/tiyatro-bildirgesini-birlikte-okuyup-turkiyeye-destek-cagrisi-yapacaklar-71746h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.