Açlık sınırı 3 bin 900 lira

Açlık sınırı 3 bin 900 lira

Birleşik Kamu İş Federasyonu yoksulluk sınırı araştırmasının Kasım 2021 sonuçları açıklandı. Araştırmada, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için bir ay süreyle ödenmesi gereken para, 3 bin 890 lira olarak hesaplandı.

Birleşik Kamu İş Federasyonu yoksulluk sınırı araştırmasının Kasım 2021 sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre, açlık sınırı kasımda bir önceki aya göre 182 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 230 lira ve yoksulluk sınırı da 412 lira arttı. Ocak-Kasım döneminde ise açlık sınırı 744 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama ise 1.166 lira arttı.

YOKSULLUK SINIRI 1910 LİRA ARTTI

Ailelerin gıda ve gıda dışı ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken toplam harcama tutarını gösteren yoksulluk sınırı da yılın ilk 11 aylık döneminde toplam 1.910 liralık artışla 13 bin 97 lira oldu. Son bir yıllık artış ise 2 bin 28 lira olarak açıklandı. Araştırmada, açlık sınırında yaşanan bu artışın, Aralık ayında belirlenecek asgari ücretin 5 bin liranın üzerinde bir noktaya çıkarılması ve diğer maaş ve ücretlere bu yılbaşında yapılacak zamların da bu rakam esas alınarak yeniden belirlenmesi gerektiğini gösterdiği belirtildi. Kamu çalışanlarının maaş ve ücretlerine ocak ayında yapılacak yüzde 5 oranındaki zammın da yükselen bu enflasyon trendini karşılamakta oldukça yetersiz kalacağı, bu nedenle de kamu çalışanlarına yılbaşında yapılacak zamların da yeni enflasyon dinamikleri dikkate alınarak yeniden belirlenmesi gerektiği ifade edildi.

GIDA SEPETİ 3 BİN 890 LİRA HESAPLANDI

Araştırmada, dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için alması gereken kaloriyi sağlayacak gıda maddelerinden oluşturulan bir sepete bir ay süreyle ödenmesi gereken para kasım ayı için 3 bin 890 lira olarak hesaplandı.

Haber: Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.