Acımız da öfkemiz de dinmedi

Acımız da öfkemiz de dinmedi

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin basın açıklaması Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın tarafından okundu. Aydın, “Acımız da öfkemiz de dinmedi” dedi.

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri’nin basın açıklaması Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın tarafından okundu. Aydın konuşmasına Şilili yazar ve şair Pablo Neruda’nın ‘Buğdayın Türküsü’ adlı şiirini okuyarak başladı. Ardından özetle şunları kaydetti: 
İLK GÜNKÜ GİBİ 
“Türkiye ve dünya tarihinin en acımasız, en vahşi katliamlarından biri olan 10 Ekim Ankara katliamının üzerinden dört yıl geçti. Kalbimizdeki acı ve yüreğimizdeki sancı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor.
GÜÇLÜ BİR SES VERMEK İÇİN
10 Ekim 2015 tarihinde Türkiye’nin dört bir yanından sadece barış istemek için, kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların barış özlemlerini haykırmak, geleceğe dair umutlarını yaşatmak için, ‘Savaşa inat barış hemen şimdi’ demek için Ankara’daydık. Tek amacımız ülkemizin içine sürüklendiği baskı şiddet ve kaos ortamına karşı emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlü bir ses vermekti.
ONLARI KAYBETTİK 
10 Ekim 2015’te ölüme karşı yaşamı savunanlar, ‘Artık kimse ölmesin’ diye haykırırken, Ankara’ya kadar göz göre göre gelen IŞİD canileri tarafından patlatılan canlı bombalarla vahşi bir katliamın kurbanları oldular. Her birimiz annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. 

Katliam sonrasında emniyet güçlerinin yaralıları hedef alan şiddeti ve biber gazlı saldırısı çok sayıda arkadaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Saldırı sonrası 500’ü aşkın arkadaşımız yaralanırken, halen çok sayıda arkadaşımız farklı organ kayıplarına uğrayarak hayatını sürdürmeye çalışıyor.
ASIL FAİLLER 
Siyasi iktidarın 10 Ekim’de yaşanan katliamın üzerini örtmek için yoğun çaba harcaması, olayda ihmali bulunan kamu görevlilerinin somut delillere rağmen yargıdan kaçırılması, 10 Ekim katliamının asıl failleri hakkında yeterince ipucu vermektedir.
10 Ekim katliamını planlayarak yapanlar da, önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katliamın yaşanmasında ihmali olanlar katliamı önleyebilecekken kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır.
GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ 
Herkes şunu iyi bilsin ki siyasi iktidarın 10 Ekim katliamında asıl sorumluların hesap vermesini engellemek için attığı bütün adımlara rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Katliamın tüm sorumluları yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar öfkemizi diri tutacak, katliamın unutturulmak istenmesine asla izin vermeyeceğiz. 
KAPATILMAK İSTENİYOR 
10 Ekim katliamından önce IŞİD’lileri dinlemeye alıp eylem planlarına kulaklarını kapatanların, bugün yakınlarını kaybeden ailelerin ve kurumların tepkilerine de kulaklarını tıkaması, katliamda sorumluluğu olan kamu görevlilerini koruyan bir tutum takınması, 10 Ekim katliamı dosyasının asıl sorumluları yargılayıp cezalandırmadan kapatılmak istendiğini göstermektedir.
10 Ekim 2015’ten bu yana yaşadığımız acı çok büyük ve tarifsizdir. Dört yıl içinde ne yüreğimizdeki acı, ne de öfkemiz dinmemiştir. Bu vahşice düzenlenmiş katliamın insani değerlerini yitirmemiş milyonlarca insanın yüreklerini yaktığını, içini acıttığını biliyoruz.
TARİHE GEÇTİ 
Türkiye, uzun süreden beri yoğun bir baskı ve şiddet ikliminde yaşamaktadır. 10 Ekim katliamı, içinde bulunduğumuz baskı ve korku rejimine giden yolda en önemli ve trajik sembollerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Ülkemizin bu karanlıktan kurtulması, başta 10 Ekim olmak üzere o dönemde birbiri ardına yaşanan kitlesel katliamlarla hesaplaşmasıyla mümkündür. Bu hesaplaşma, yitirdiğimiz arkadaşlarımıza ve ailelerine karşı en büyük sorumluluğumuzdur.
İZİN VERMEYECEĞİZ 
Yoldaşlarımızın uğruna can verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevi bizlerin, hepimizin omuzlarına yüklenmiştir. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.
ISRARLA SAVUNACAĞIZ
Her dönem iktidarın hedefinde olan emek, barış ve demokrasi savunucuları olarak ayrım yapmaksızın herkesin eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması için ölümü değil, yaşamı ve yaşatmayı ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bizleri korkutmaya, yıldırmaya, sindirmeye çalışanlar ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, yılmayacağız ve katilleri asla affetmeyeceğiz. 10 Ekim Ankara katliamında kaybettiğimiz yoldaşları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız.
Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak 10 Ekim 2015’te kaybettiğimiz barış güvercinlerini büyük bir özlemle anıyor, mücadeleleri ve anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.” *Aktan Uslu 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.