Açıklamalarla vakit harcama  İnsanlar istediklerini duyarlar

Açıklamalarla vakit harcama İnsanlar istediklerini duyarlar

Kocaeli 13’ncü Kitap Fuarı’na ikinci kitabı Badire Çiçeği ve Körfez Şairler Antolojisi’nde yer alarak katılan Körfezli şair, serebral palsi hastası Sena Sezgin hastalığı ilerledikçe hayata fedakar anne babasının sınırsız desteğiyle daha çok sarılıyor. Şimdi konuşamıyor da ama ne gam: Açıklamalarla vaktini harcama. İnsanlar sadece duymak istediklerini duyarlar..

Gülüşümün ertesi günü / Vedalara hapsetti gözlerinin büyüsü / Senden sonrası bir son hıçkırık / Dünümde kaldı varlığının hecesi / Bu gün hala nefesimdesin yalan yok

Körfez lçesinde yaşayan Ayşe ve Salih Sezgin çiftinin ikinci çocuğu olan Sena Sezgin’e, 12 aylıkken serebral palsi teşhisi konuldu. Her geçen yıl yaşam kalitesi düşen Sena Sezgin, 2004 yılında şiir yazmaya başladı. Hastalığı nedeniyle yürüme ve konuşma yetilerini zamanla kaybeden Sena Sezgin, başlangıçta kâğıt ve kalem ile yazdığı şiirlerini bilgisayar ve cep telefonu ile yazmaya devam etti. Sena Sezgin’in, 2010 yılında 'Gözlerim Konuşur', 2016 yılında ise 'Badire Çiçeği' isimli şiir kitapları yayınlandı. (08 Aralık 2020 tarihli, “Serebral pasti hastası Sena’nın şiirleri iki kitapta toplandı” başlıklı DHA haberinden)

SEN Mİ


Sen mi uzaktın gözlerimden / ……………….. / Unutulmuş sevdaların hatırına / Sevdan şimdi şiir sandıklarımda / Duvak gibi kutsal ve açılmamış pek pak / Bir çift elin ve gözlerinin şerrinden ırak

Gölgen var hayatımın her karaltısında/ Görmüyorum gözlerinsiz gözlerim uçurumda /Ya bir el ver ya unut attığım her adımda / Duymuyorsun gidişimi ensem soluğunda

Son gidişimdi bu sensizliğe koştuğum / Boş duvarlara bir adın kaldı konuştuğum /Her şeye bir cevap buldu / Aklım ki o hiçbir şeye ermeyen /Ama / ……………….. / Gözlerin mi yoksa uzaktı benden

GÜNEŞE TOPRAĞA BAK.

FAKAT ARKANA BAKMA

sena-201.jpg

O Türkan yok mu o Türkan :))) 8 Mart 2013 (Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde)

sena-202.jpg


şşşşş... susma. nefes al. biliyorsun, sen nefes alamazsan ben, ben nefes alamazsam sen ölürsün.

Açıklamalarla vaktini harcama. İnsanlar sadece duymak istediklerini duyarlar..

sena-204.jpg

Dostum, güneşe bak, toprağa bak, suya bak, buluta bak; fakat, arkana bakma! Kimin geldiği önemli değil, kimin gelmediği de..

sena-205.jpg

(Sena Sezgin’in sosyal medya paylaşımlarından seçkiler okudunuz.)

KÖRFEZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ’NE

ADINI VE ŞİİRİNİ YAZDIRDI

sena-206.jpg

Körfez Şairler Antolojisi’nde yer almanın onurunu ve gururunu bana yaşatan kıymetli abim Mustafa Eranıl’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum… İyi ki varsın (13 Ekim 2023 tarihli paylaşımı)

Kocaeli 13’ncü Kitap Fuarı’na ikinci kitabı Badire Çiçeği ve Körfez Şairler Antolojisi’nde yer alarak katılan Körfezli şair, serebral palsi hastası Sena Sezgin hastalığı ilerledikçe hayata daha çok sarılıyor. İki kez beyin ameliyatı olan Sena Sezgin, birkaç yıldır da “*Trigeminal nevralji” ile de boğuşuyor.

** Trigeminal Nevralji Nedir?

Aynı zamanda tic douloureux olarak adlandırılan trigeminal nevralji, hisleri yüzden beyne taşıyan trigeminal siniri etkileyen kronik bir ağrı durumudur, yani bir yüz ağrısıdır. Trigeminal nevralji durumu olan bireyler için diş fırçalamak veya makyaj yapmak gibi yüz civarında gerçekleştirilen çok hafif uyarıcı eylemler bile dayanılmaz bir ağrının ortaya çıkmasına neden olabilir. (Kaynak: Anonim)

BAŞKAN ADAYI SEÇMİYORUM. DÜŞÜNCE AŞAMASINDAYIM

Fedakar anne AKP’li Ayşe Sezgin

Körfez BM’ye “aday adayı” adayı!

** Sena Sezgin’in fedakar annesi Ayşe Sezgin, aktif siyasetçi. Fedakar babası Samet Sezgin aktif sivil toplumcu. Babası siyasete mesafeli, annesi kuruluşundan bu yana AKP üyesi ve iki dönemdir kadın kolları yöneticisi. Belediye meclis üyeliğine aday adaylığına da, düşünüyor

Körfezli şair ve yazar Sena Sezgin fuar süresince konuklarını fedakâr anne ve babası Ayşe – Salih Sezgin çifti ve aynı zamanda kader arkadaşı, kardeşi Samet Sezgin ile birlikte ağırladı.

sena-120.jpg

Aynı zamanda birbirinden renkli konuklar ağırlayıp edebiyat çevresini de genişletti. Fuara “Zaide” isimli kitabıyla katılan ve standı aynı ‘sokak’ta yer alan; CHP Darıca İlçe Kadın Kolları eski yönetim kurulu üyesi Nevriye Cura Gir de Sena Sezgin ve kardeşi Samet ile fuarın anısına, objektifimize bu şekilde poz verdi.

Anne Ayşe Sezgin aktif siyasetinde içinde. Kurulduğu günden bu yana AKP Körfez İlçe üyesi ve son iki dönemdir kadın kolları yönetim kurulu üyesi:

sena-121.jpg

Fedakâr anne baba Ayşe – Samet Sezgin çocukları Sena ve Samet Sezgin ile.

“Kızım 14 yaşından itibaren yazmaya başladı. O yıllarda telefonu yoktu tabi ki. Normal, birey gibi yazıyordu. Ellerini daha rahat kullanıyordu. Defterine yazıyordu. Şimdi şiirlerini telefonlarına yazıyor. İlk kitabı, ‘Gözlerim Konuşur’ idi.

sena-125.jpg

Badire Çiçeği’ onun ikinci kitabı.

SAMET’İN TİCARETE MERAKI VARDI

sena-130.jpg

33 yaşındaki kızımız, açık lise okudu. Oğlumuz Samet’te de aynı hastalık var. Samet okumadı. Samet’in ticaret merakı vardı. İlköğretimden sonra kısa dönem dükkânı oldu. Finansal yetersizlikten ötürü, kapattı.

Bizim arayışlarımız, çabamız döneminde genetik bir araştırma yoktu. Öyle bir şey istenmedi. Daha sonra gerekte duymadık. ‘Doğum anında oksijensiz kalmış’, dediler. Doktor hatası da olabilir.

63 yaşındaki işçi emeklisi baba Salih Sezgin, kendi deyimiyle “Siyasete mesafeli” ama çok aktif sivil toplumcu. Engelli Aileleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği – ENAD’ın kurucusu ve genel başkanı. Zihinsel Engelliler Federasyonu ve Engelliler Konfederasyonu; her ikisinin de kurucusu ve genel başkan yardımcısı:

sena-300.jpg

Sena ailesi fuarda, Gazeteci Yazar Turgay Güler ile.

“Oğlumuz ve kızımız, SSK Derince Hastanesi’nde doğdu. Rahatsızlıklarının, doğuma geç almadan kaynaklandığı söylendi. Hukuk mücadelesine o dönemde gerek olmadı. Varsayımlardan ortaya çıkardık zaten onu.”

KISMET. DÜŞÜNCEM VAR

sena-400.jpg

AKP Körfez İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysun Demir fuarda Ayşe Sezgin ile.

İki dönemdir AKP Körfez İlçe Kadın Kolları yönetiminde de yer alan fedakar anne Ayşe Sezgin’e içinde bulunduğumuz sürecin klasiği olarak, belediye meclisine adaylığı düşünüp düşünmediğini sorduk:

“Belediye meclisi üyeliğini düşünüyorum. Kısmet bakalım, zaman neler gösterecek. Şu an kesin kararım yok. Kısmet, düşüncem var. Körfez İlçe’den taşınma durumum var.”

- Partinizin kimi belediye başkan adayı göstereceği, düşünce aşamasında olduğunuz olası belediye meclis üyeliği aday adaylığında, düşünce ve tavrınızı etkiler mi?

- Belediye başkan adayı seçimim yok. Parti kimi aday gösterirse göstersin, başımız üzerine.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.