Acı Elma Yağı Nedir? Acı Elma Yağı Nasıl Yapılır? Acı Elma Yağı Neye İyi Gelir?

Acı Elma Yağı Nedir? Acı Elma Yağı Nasıl Yapılır? Acı Elma Yağı Neye İyi Gelir?

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve sıklıkla araştırılan doğal şifa kaynaklarından birisi de Acı Elma Yağıdır. Peki Acı Elma Yağı Nedir? Acı Elma Yağının Faydaları Neler? Acı Elma Yağı Nerede Bulunur? Acı Elma Yağı Nasıl Kullanılır? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde...


Özellikle kozmetik ve sağlık alanında çok fazla kullanılan yağ türlerinden birisi de Acı Elma Yağıdır. Keskin bir kokuya sahip yağ Adaçayı bitkisinin oldu her yerde kolaylıkla hazırlanabilir. Özellikle Türkiye'de Muğla ve Fethiye çevresinden daha sık temin edilir. Herkes tarafından merak edile Acı elma yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Sorularının cevaplarını sizler için araştırdık. İşte Acı Elma Yağı'na ait tüm detaylar...


ACI ELMA YAĞI NEDİR?


Adaçayı ile elde edilen bitkisel yağa Acı Elma Yağı denir. Adaçayı bitkisinin olduğy her yerde Acı Elma Yağı hazırlanabilir.


ACI ELMA YAĞI NASIL YAPILIR?

Bu özel yağın yapımında, Adaçayı bitkisinin yaprakları kullanılır. Bunun için adaçayı bitkisinin yapraklarının birkaç işlemden geçirilmesi ile elde edilen bir yağ çeşidi olma özelliği taşır.


ACI ELMA YAĞI NEREDE KULLANILIR?
Acı elma yağı, daha çok sağlık ve kozmetik sektöründe kullanılır.

ACI ELMA YAĞI NEYE İYİ GELİR?
Acı elma yağı içeriğindeki antibakteriyel maddeler ile tam bir mikrop ve bakteri düşmanıdır. bu özelliği sayesinde saçların çeşitli enfeksiyondan korunması ve saç bakımı için önemli bir kullanım sağlar. İşte Acı Elma Yağı'nın diğer faydaları...


Dikkat dağınıklığını giderir ve zihni açan bir etki ortaya koyar.

Aromaterapi alanında da kullanılan bir yağ olma özelliğine sahiptir.

Ciltteki sivilceyi ve yağlanmayı önler.

Cildin daha temiz ve arınmış bir görünüme kavuşmasına destek olur.

Bakterileri yok etme özelliğinin olması sebebiyle ağız sağlığının korunmasına katkı sağlar.

Hücrelerin daha hızlı bir şekilde onarılmasını sağlar.

Saç diplerinde mantar oluşumunu önler.

Mide sorunları için de oldukça faydalı olan bir bitki yağıdır.

Hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde ciltte meydana gelen kırışıklıkları giderir

Gözenek sıkılaştırıcı özelliği sayesinde cildin daha sıkı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Sahip olduğu mikrop kırıcı özelliğiyle sivilceleri kurutarak temizler.

Cildinizde oluşan kesik ve yaraların daha hızlı bir şekilde iyileşmesine önemli etki sağlar.

Sahip olduğu keskin kokusu sayesinde sinirleri yatıştırıcı bir etki sağlar.aci-elma-yagi-faydalari-bebeklerde-nasil-kullanilir-1.jpg

ACI ELMA YAĞI NASIL KULLANILIR?

Acı elma yağı gaz sancısının giderilmesi için bebeklerde doktor onayı alınarak kullanılabilir. Çoğunlukla 2 yaşını doldurmuş durumdaki bebeklere önerilen acı elma yağı, bebeğin cildine masaj yoluyla uygulanmalıdır. Ancak acı elma yağının cilde temasından önce bir miktar su kullanılarak inceltilmesi gerekmektedir.


Acı elma yağını cilde ve saça uygulamak için yaklaşık olarak bir kahve fincanı suyun içerisine 1 damla yağ eklemek yeterlidir. Su ile karıştırılan acı elma yağını cilde uygulamak için pamuk kullanılabilir. Arzu edilirse saf su yerine badem yağı kullanılarak da bir karışım oluşturarak cilt ve saç maskesine eklenerek kullanılabilir.


Acı elma yağının sağladığı faydalardan içerek yararlanmak istiyorsanız bu durumda elinizde bulunan ürünün içilerek üzerinde tüketime uygundur yahut içilebilir ifadesinin olması çok önemlidir. Kutu üzerinde herhangi bir açıklamanın olmadığı acı elma yağını tüketmek risk oluşturabilir.


Ağız bakımında kullanmak için ise acı elma yağının saf su ile karıştırılarak gargara yapabilir. Ancak gargara yapılan suyun mutlaka tükürülmesi gerekir.


Mide hazımsızlığı sorununu gidermek için ise yaklaşık olarak 200 ml kadar içme suyunun içerisine 1 damla yağ katarak içilebilir. Acı elma yağını yetişkinler içebilir ancak bebekler ve çocukların yanı sıra hamilelerde tüketimi tehlikeli olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.