A 101, BİM ve Hakmar’da “Emin” Kıyma Boya Verdi

A 101, BİM ve Hakmar’da “Emin” Kıyma Boya Verdi

KBB İyi Parti Meclis Üyesi Fevzi Canbaz, Körfez İlçe’deki A 101, BİM ve Hakmar’da “Emin” marka kıymanın boya verdiğini iddia edip belediyelerden denetim istedi. Büyükakın, “İl Tarım’ın konusudur” dedi

2002 öncesi çok katlı ve geniş alanlı şekilde şehir içlerinde yoğunlaşıp küçük esnafın belini büken hipermarketler 2002 sonrası şekil değiştirdi. Daha küçük metrekareli market tipi yerlerde ama hızla yaygınlaştı. Adı market olmasına karşın kırtasiye ürünlerinden araba parçasına… “Her şeyi satan yerler” olarak sadece bakkalın değil nalbur, kırtasiyeci gibi esnaf gruplarının da halk diliyle ekmeğine; doymak bilmeyen bir hırsla göz dikerken o hırs halk sağlığını tehdit eder boyuta geldi. İddiaya göre A 101, BİM ve Hakmar’da “Emin” marka kıyma boya verdi.

GIDADA ALENİ TAĞŞİŞ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin dün gerçekleşen kasım ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda söz alan İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Fevzi Canbaz çok ciddi bir gıdada tağşiş iddiasında bulundu. Canbaz bir vatandaşa dayandırdığı iddiasında, “BİM, A 101 ve Hakmar’dan birer kilo kıyma… Kıymayı suya koyduğunuzda boyası çıkıyor. Kıymanın ismini de Emin koymuşlar” dedi.

BU ÜRÜNLERİN MARKETLE NE ALAKASI VAR

Canbaz sistemdeki kokuşmuşluğu da, “Bir marketin araba parçasıyla ne alakası var. Araba parçası getiriyor adam. Camı çerçeveyi börtü böceği getiriyor, ne alakası var” diye tanımladı. Belediyelerin denetimde bulunmasını isteyen Canbaz şunları kaydetti:

BUGÜN KÖRFEZ’DE 13 CENAZE VAR

“Bakınız bugün Körfez’de 13 cenaze var. İlk defa bu kadar yüksek sayıda vaka duyuyorum. Korona almış başını gidiyor. Esnaf kan ağlıyor. Ama bununla birlikte bir takım marketler bizim sağlığımızla oynuyor.

Büyükşehir Sağlık Müdürlüğü haklı olarak kendi derdinde. Pandemi dönemindeyiz.

Büyükşehir ve İlçe belediyelerimizin bu gibi yerleri acilen denetlenmesini istirham ediyorum.”

‘BİZ DENETLERİZ’ DERSEK SİYASET OLUR

KBB Başkanı Tahir Büyükakın, Canbaz’ın gündeme getirdiği iddia üzerine şunları kaydetti: “Market denetimleri Tarım İl Müdürlüğü’nün konusu. ‘Biz gidip denetleriz’ dersek, denetleme şansımız yok. Başka bir kurumun yetkisinde olan bir konuyla ilgili biz burada bir karar alsak da bir anlamı olmaz. Sadece karar almış, açıklama yapmış oluruz. Onun adı belediyecilik olmaz, siyaset olur. Siyaset yapmak için de meclisten ziyade basın toplantısı yapmak daha iyi.

İHTİYAÇ OLURSA GEREKENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Hava kirliliği, deprem, diğer denetimler; sağlık ve gıda güvenliği ile ilgili denetimler zaten belediyenin yetkisinde olanlar bizim tarafımızdan yapılıyor. Ama Valilik birimlerinin yetkisi altında olanlarla ilgili araç gereç ekip ekipman desteği ihtiyacı varsa biz zaten kendilerine ilettik. Gerekeni yapmaya hazırız. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.