99 yıldır sindiremediler!

99 yıldır sindiremediler!

Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Cumhuriyet’i direk hedefe alan sözleriyle yurtseverlerin tepkisini çeken AKP’li Mahir Ünal’ın adını bile ağzına almaya gerek görmeden yüklendi: 99 yıldır sindiremediler!

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın emperyalist propaganda içeren, “Bir gecede alfabemizi değiştirdiler” şeklindeki sözlerine ülkenin dört bir yanından yurtsever tepkisi sürüyor. Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin geleneksel hale gelen Cumhuriyet Bayramı yemeğinde Ünal’a yüklenirken adını ağzına almaya bile gerek görmedi. 100 yıl önce emperyalizmin yerel işbirlikçilerinin hazmedemediği gibi günümüzde de kimi kesimlerin hazımsızlık yaşadığını ima etti.

 

1005-004.jpg

Orhan Yıldırım sözlerine; “Tam 99 yıl, bir yıl sonra bir asrı geride bırakacağız. Tam 99 yıldır karanlıktan aydınlığa çıkan ve bir ulus yaratan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduk. Tüm dünyada varlığını kabul ettiren ve bunu sağlayan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, isimleri bilinmeyen 10 binlerce 100 binlerce şehidimiz adına her birini şükranla bir kez daha anıyoruz” diyerek başladı.

TAM DA 99’NCU YILIN ARİFESİNDE

Yıldırım sözlerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Cumhuriyet rejimini aleni şekilde hedef alıp ardından bayramı kutlama mesajı da yayınlayan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ı kastla devam etti: “99 yıl geçmiş. Hala ülkemizi yöneten iktidarda en üst düzeyde bazı vekiller çıkıyor. Tam da Cumhuriyet’in 99’ncu yılı kutlamasının arifesinde, ‘Bir gecede alfabemizi değiştirdiler’ diyerek hala sindiremedikleri, kabullenemedikleri Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türkçemiz’i, Cumhuriyetimiz’e hala laf söyleme cüretini gösteriyorlar.

GÖREVCİLERE” KARŞI GÖREVDEYİZ

Evet, bizler, Eğitim-İş Sendikası’nın yöneticileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin sıradan vatandaşları, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, kurtuluşunda emeği geçen şehit olan tüm insanlara vefa ve minnet borçlu olanlar. Yani bizler, sizler, yani hepimiz. Biz yaşamda varolduğumuz müddetçe ülkeyi kim yönetirse yönetsin, hangi siyasi parti yönetirse yönetsin, başındaki görevciler ne derse desin bu ülkede bu topraklarda, bu insanlardan aldığımız şevkle elimizden gelen her türlü dik duruşu, mücadeleyi sürdüreceğimize sizler huzurunda bir kez daha söz veriyoruz. Tekrar şube başkan ve yöneticilerimize bizleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyor, Cumhuriyetimiz’in 99’ncu yılını bir kez daha kutluyorum.

SONSUZA KADAR VAR OLACAK

1006-001.jpg

 

Eğitim-İş Genel Eğitim Sekreteri Suat Özkolay ise kısa tuttuğu konuşmasında, “Emeğin ve emekçinin kenti Gebze’de Cumhuriyet’in 99’ncu yılı kutlamaları münasebetiyle yapılan birlik ve dayanışma yemeğinde Kocaeli 2 No’lu Şube’nin nazik daveti üzerine şube başkanı ve yönetimine sonsuz teşekkür ediyor, Cumhuriyet kazanımları sonsuza kadar var olacak diyor, yaşasın Eğitim-İş yaşasın Birleşik Kamu-İş diyerek hepinizin Cumhuriyet Bayramı’nı şimdiden kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.