83 bin öğrencinin karnesi erişime açılacak

83 bin öğrencinin karnesi erişime açılacak

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 83 bin öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri bugün e-Okul'dan erişime açılacağını ifade etti.

Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek. Bu kapsamda e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması için ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı karneleri, bugünden itibaren e-Okul'dan erişime açılacak. Talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

REHBERLİK FAALİYETLERİNE DEVAM EDİLECEK

Karnelerin dijital ortamda erişime açılmasının ardından, 2 Temmuz'a kadar okullarda öğrencilerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilecek. Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz'a kadar tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek. Daha sonra 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan ‘Telafide Ben de Varım’ programı uygulanacak. 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek.

“SORUNSUZ GEÇTİ”

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan da Gebze’de yaklaşık 83 bin ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 83 bin öğrencinin karnelerinin e-Okul'dan erişime açılacağını ifade etti. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan gazetemize yaptığı özel açıklamada, “2020-2021 eğitim öğretim yılı pandemi nedeniyle bu sene böyle geçti. 2020-2021 eğitim öğretim yılının sorunsuz geçti. Bugünden itibaren e-Okul'dan öğrencilerimizin karne ve başarı belgeleri erişime açılacak. Öğrencilerimizin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruları dikkatlice takip etmelerini istiyorum” dedi.

 

Haber: Barış Ayar

 

manset-(2)-051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.