81 kişiden 81’i tutuklandı

81 kişiden 81’i tutuklandı

 Kocaeli Valisi Ercan Topaca basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmit'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adliyeye sevk edilen 81 kişinin...

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İzmit'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda adliyeye sevk edilen 81 kişinin de tutuklandığını söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri tarafından İzmit'in merkez mahallelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonda gözaltına alınan 81 kişi tutuklandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Valilik Binası'nda bulunan 100. Yıl Toplantı Salonu'nda basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Ercan Topaca, düzenlenen uyuşturucu operasyonu ve yaklaşan Ramazan Bayramı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

En önemli kaynak

Kocaeli'de uyuşturucu tacirlerine karşı çok özel bir çaba içerisinde olduklarını belirten Topaca, "Gençlerimizi korumak amacıyla bu çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Eğitim kurumlarının etraflarında bu tür alışverişlerin satıcıların bulunmasını da hiç arzu etmiyoruz ve buna yönelik çalışmalarımız var. Okul ve kişi bazında faaliyetlerimiz sürüyor. Uyuşturucuyla mücadele aynı zamanda terörün finans kaynaklarının kesilmesi demektir. En önemli kaynaklardan birisi de uyuşturucu ticaretidir" dedi.

Zehirin ticareti olmaz

Sözlerine devam eden Topaca, "Bu kapsamda geçtiğimiz hafta bir çalışmamız oldu. Yapılan çok ihbarlar, arkadaşlarımızın takipleri var. Bu kapsamda 30 Temmuz sabaha karşı bir operasyon başlatıldı. 81 kişi gözaltına alındı. 81 kişiden 81'i de tutuklandı. Amaç vatandaşları hapse atmak değil, bu faaliyetleri engellemek. Vatandaşlarımızın bu işleri yapmak suretiyle kazanç elde etmelerini de engellemek istiyoruz. İnsanımızı gençlerimizi zehirleyecek maddelerin ticareti olamaz, buradan elde edilen gelirin de kimseye faydası olacağını düşünmüyorum" dedi.

Kapsamlı operasyon

 

Bu operasyon sırasında ev işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda 230 bin 848 paket kaçak sigara 2 buçuk kilo kokain, 8 kilo esrar, 826 gram bonzai, 43 adet uyuşturucu hap, 2 adet tabanca ve mermiler, 2 buçuk kilo altın ve 7 bin lira para ele geçirildiğini belirten Ercan Topaca operasyonun sokak satıcılarına yönelik bir operasyon olduğunu sözlerine ekledi. Topaca, "Miktarın az olmasına bakmamak lazım. Çocuklarımıza uyuşturucu maddeleri satan kişilere yapılan operasyondu, bu yüzden de tutuklama fazladır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.