80 yaşındaki anne 40 yıldır oğlunun yanından ayrılmıyor

80 yaşındaki anne 40 yıldır oğlunun yanından ayrılmıyor

Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde yaşayan engelli çocuk sahibi 80 yaşındaki annenin Yeter Özdemir, yüzde 98 oranında doğuştan engelli oğlu Murat Özdemir’e tam 40 yıldır annelik yapıyor.

Kİrazpınar Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki anne Yeter Özdemir….

Biri kız ikisi erkek olmak üzere tam 3 çocuk sahibi. Ancak anne Yeter Özdemir hayatını en çok doğuştan yüzde 98 engelli çocuğu Hikmet Özdemir’e adamış vaziyette. Çünkü yaklaşık 40 yaşındaki oğlu Hikmet Özdemir, konuşamıyor, yürüyemiyor, tuvalete gidemiyor…. Kendi yaşamını idame ettirebilecek sağlık durumu yok. Onun hayatındaki en büyük yardımcısı annesi olmuş…. Ancak anne Yeter Özdemir de 80 yaşına geldiği için artık eski sağlık durumu yok. Bu yüzden oğlunun ihtiyaçlarını karşılmaya zorlanıyor…

Ancak Yeter Özdemir’in en büyük korkusu vefatından sonra yardıma muhtaç durumdaki oğlu Erol’ün kendisinden sonraki yaşamı. Anne Özdemir bu endişesini şu sözlerle dile getiriyor: “ En büyük sıkıntısı bir yere çıkartamıyorum götüremiyorum. …. Arabayla getiriyoruz götürüyoruz. Eskiden getiriyorduk götürüyorduk. Ama işte benden sonra ne olacak bilmiyorum. İşte bunu düşünüyorum hep Şimdilik gelin bakıyor ama yarın gelin bakar mı bakmaz mı bilmiyorum işte… Bir kardeşi var. Bir bacısı var işte … Bilmiyorum hangisi bakar?”

 Aileyi yakından tanıyanlar ise anne Yeter Özdemir’İn  annelik davranışının örnek bir annelik davranışı olduğu görüşünü ifade etti.

 

 Ümit Ülker 

 

1-396.jpg

 

2-20210510105348.jpg

 

3-618.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.