8 karantina ihlali, 5 iş yerine idari ceza

8 karantina ihlali, 5 iş yerine idari ceza

Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli’nde son bir haftada verilen hizmetler ile gerçekleştirilen denetimlere ait rakamlar açıklandı.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelinde son 1 haftada gerçekleştirilen denetim ve verilen hizmetlere ait rakamlar, Kocaeli Valiliği tarafından yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.  Yapılan açıklamada 13 Aralık ile 19 Aralık tarihleri arasında vefa sosyal destek guruplarınca toplam 4 bin 877 kişiye hizmet verildiği belirtildi. Ayrıca 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan toplam 7 bin. 922 kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti sağlandığı ifade edildi. Yine 112, 155, 156 ve diğer kurumlar ile oluşturulan iletişim hatları üzerinden yapılan 39 talebin yerine getirildiği öğrenildi.

 

5 İŞ YERİNE İDARİ İŞLEM

Kocaeli’nde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen denetim ve kontrollerde ise toplam 44 bin 952 araç kontrol edilirken, 59 bin 421 şahıs sorgulandı. Bu denetim ve kontrollerde zorunlu karantina yasağını ihlal eden 3 kişiye idari ve 5 kişiye de adli işlem yapıldı. Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında oluşturulan ekiplerce, denetlenen 17 bin 12 iş yerinden tedbirlere uymadığı tespit edilen 5 iş yerine idari işlem yapıldı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.