78 kuşağının ana figürü  ülkücü gençliktir

78 kuşağının ana figürü ülkücü gençliktir

Ferit Taşdemir’e 78 kuşağına dair soru yönelttik. Yanıtını 68 kuşağı örneklemesi üzerinden aldık. Yanıtlarken ülkücüler ile de sınırlı kalmadı, solcuları da tanımladı

-        1978 kuşağı genelde sol ile özdeşleşmiş ama ülkücülerin de aynı kuşak içinde yeri var, katılıyor musunuz? Katılıyorsanız, Ülkücüler ’78 kuşağı’ tanımını niye pek kullanmıyor?

 

-        ‘Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse tüm gömlek yanlış iliklenmiş olur’ prensibi gereği öncelikle iki yanlışınızı düzelterek başlayalım. Birincisi, 78 kuşağının ana figürünü sola endekslerseniz hem 68 kuşağına hem Türk Solu’na hem de ülkücü harekete haksızlık etmiş olursunuz. Zira 78 kuşağının ana figürü Ülkücü Gençlik’tir.

 

TÜRK SOLU, 78 KUŞAĞINI

68 GİBİ SAHİPLENMEDİ

 

-        Ayrıca Türk Solu, 78 kuşağını sebeplerini ikinci yanlışta sayacağımız sebeplerden dolayı ve onurlu bir duruş sergileyerek, 68 kuşağını sahiplendiği gibi sahiplenmemiştir. Benim ve Ülkücü Hareket’in ’78 kuşağı’ ibaresini kullanmama sebebi daha çok sol’un, ’68 kuşağı’ tabirini sık kullanmasından dolayı, aynı jargonu kullanmama tercihidir.

 

SAĞ SOL ÇATIŞMASINDAN İBARET DEĞİL

 

-        İkinci yanlışınız; o günü bazı kolaycı zihniyetin dediği gibi, ‘Sağ sol’ çatışması olarak değerlendirirsek teşhisi yanlış koymuş olur, asla tedaviye başlayamayız. O gün cereyan eden durum; Dev-Yol, Dev-Sol, THKP-C  gibi Rusya; Maocular gibi Çin rejiminin taşeronlarının önlerinde en büyük engel olarak gördükleri ülkücülere saldırması, onların da meşru müdafaa halidir. Türk Solu da bu taşeron organizasyonlara sahip çıkmamıştır.

FOTO

mezarlikta.jpg 

 

AVUKAT OLUP ADALET ARAYACAKTIM!: Gebze’nin Muallimköy eşrafondan olan Ferit Taşdemir, civcivli yıllarda lise öğrencisiymiş. Ülkü Ocakları’na gidip gelmiş. Anne babası hiçbir olaya karışmaması için sıkı sıkı tembihlerken okuldan da çekmiş. Lise terk olan Ferit Taşdemir, “Okusaydım avukat olmak isterdim. Avukat olup, 12 Eylül’ü sorgulamak. Adalet aramak isterdim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.