“77 yıllık bir hak gasp edilmek isteniliyor”

“77 yıllık bir hak gasp edilmek isteniliyor”

 Bugün DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası yapılacak olan ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katılacağı DİSK Bölge Temsilcileri Kurulan...

 

Bugün DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası yapılacak olan ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katılacağı DİSK Bölge Temsilcileri Kurulan ve ardından yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına tüm çalışanları, STK, siyasi partileri davet ettiklerini açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, “77 yıllık bir hakkın gaspına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize bir değerlendirmede bulunan Aydın, “AKP hükümeti tüm çalışanları güvencesiz ve kuralsız çalıştırmak istiyor. Kıdem tazminatını sulandırarak iş güvencemizi yok ediyor. Taşeronu kural haline getiriyor. Özel istihdam bürolarıyla işçi simsarlığı teşvik ediliyor. Kıdem tazminatını herkesin alması değil, ücretimizin ödemesi sonraya bırakılmış bu kısmının (13. Ay ücretimizin) fona devir yoluyla yok edilmesi ve işten çıkartma kolaylaştırıyor” dedi.

TÜM ÇALIŞANLARI BEKLİYORUZ

 

Siyasilerin işverenlerin istediklerini uygulamaya kararlı olduklarını belirten Aydın, “Bizden önceki kuşakların dedelerimizin babalarımızın bedeller ödeyerek kazanmış oldukları haklar, çocuklarımız için bize emanettir. Bize bırakılan 77 yıllık bir hak var. Bu hakkı bizler çocuklarımıza devretmek istiyoruz. Burada yapılmak istenen 77 yıllık bir hakkı gasp etmektir. Buna karşı bugün sendika binamızda yapacağımız temsilciler kuruluna ve ardında saat 16.30’da bölgemizde bulunan DİSK’e bağlı sendika üyelerinin katılacağı kitlesel basın açıklamasına tüm STK’ları, siyasi parti temsilcilerini, Gebze Sendikalar Birliğini ve tüm ücretli çalışanları bekliyoruz” şeklinde görüş belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.