75 kişi Barınma Merkezine alındı

75 kişi Barınma Merkezine alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Zabıta ekipleri, 1 Ocak’tan bugüne 75 kişiyi soğuk havadan kurtararak, Büyükşehir’in Barınma Merkezine yerleştirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, soğuk havaların etkisini artırmasıyla birlikte teyakkuza geçerek karla mücadele başlatmıştı. Bu çalışmaların yanı sıra sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların mağdur olmaması için düzenli olarak devriye atan Zabıta ekipleri, 1 Ocak’tan bugüne 75 kişiyi soğuk havadan kurtararak, Büyükşehir’in Barınma Merkezine yerleştirdi.

 

75 KİŞİ SOKAKTAN ALINDI

Soğuk havaların etkisini artırması ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara yönelik dikkatini artırdı. Kentte sürekli devriye gezen ekipler, devlet hastaneleri, parklar, terminaller, cami avluları başta olmak üzere geniş bir alanda uygulama yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşları sokaktan kurtardı. Ekipler gerekli tutanakları tutarak evsiz vatandaşları Büyükşehir’in Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezine yerleştirdi. Ekipler, 1 Ocak tarihinden bugüne toplamda 75 kişiyi sokaktan kurtardı.

 

BARINMA MERKEZİ EVLERİ OLUYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Barınma, Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi ihtiyaç sahibi vatandaşların evi oluyor. Soğuk kış aylarında kimsesiz vatandaşların evi olan Barınma Merkezinde vatandaşlara sıcak yemek, kalacak yer ve soğuk havalardan korunma fırsatı veriliyor. Ayrıca sokaktan alınan vatandaşlara yeni ayakkabı, mont, kazak, pantolon, çorap ve eşofman veriliyor.

 

ARANABİLECEK NUMARA “153”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri vatandaşlara da çağrıda bulundu. Ekipler, soğukta dışarıda gördükleri mağdur vatandaşlar için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Koordinasyon Merkezini arayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.