74 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI:  AKP’de temayül yoklaması

74 ADAY ADAYI BAŞVURU YAPTI: AKP’de temayül yoklaması

AKP’ye başvuran 74 aday adayı ve mevcut belediye başkanları için sandık başına gitti. Temayül yoklamasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için 1216, ilçe belediyeler için ise 1781 kişi elektronik ortamda oy kullandı.

AKP’de Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere dönük olarak 9 Kasım’da başlayan ve 22 Kasım’da sona eren aday adaylığı başvuru sürecinin ardından AKP’ye başvuran 74 aday adayı ve mevcut belediye başkanları için sandık başına gitti. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin başkanlığında gerçekleşen temayül yoklamasına Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Temayül yoklamasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için 1216, ilçe belediyeler için ise 1781 kişi elektronik ortamda oy kullandı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Çayıroava Belediye Başkanı Bünyamim Çiftçi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’de temayül yoklamsına katıldı.

Öte yandan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin , ‘’15 Aralık itibariyle adaylarımızı açıklamaya başlayacağız. Ocak ortasına kadar tüm adaylarımızı açıklamayı planlıyoruz” dedi. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.