7 yıllık gelir 1 yılda edinildi

7 yıllık gelir 1 yılda edinildi

Marmara Nakliyeciler Garajı’nda belediye devraldıktan sonra 7 yılda edinilen gelir 1 yılda edinildi. Başkan Büyükgöz muhalefetin sorusu üzerine devasa kaybın telafisinin yargıda olduğunu söyledi

Gebze Belediyesi temmuz ayı olağan meclis toplantısında 2019 yılının kesin hesabı karara bağlanırken işletmeciliği geçtiğimiz aylarda Gebze Belediyesi tarafından üstlenilen Marmara Nakliyeciler Terminali de gündeme geldi. CHP Grubu adına söz alan Avukat Saide Arslan Çalışkan ve İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler’in soruları üzerine konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz rakam vermedi ancak 2013-2019 yılları arasına ilişkin belediyenin alacağına dair yargıya başvurduklarını ve süreci beklediklerini kaydetti.

SADECE BİR YILDA…

CHP Meclis Üyesi Saide Arslan Çalışkan, garajın Gebze Belediyesi’ne asıl tahliye edilmesi gereken 2013 yılından 2019 yılına kadar olan 7 yıllık süreçte toplam 5 milyon 590 bin 868 TL gelir edinildiğini belirtti. 2019 yılı temmuz ayından yani Gebze Belediyesi devraldıktan sonra ise 172 işyerine aylık 400 bin 155 TL’den yıllık 4 milyon 801 bin 860 TL’ye kiralandığını, ayrıca 1 milyon 212 bin TL de işletme geliri edinildiğini söyledi.

7 yılda edinilen gelirin bir yılda edinildiğine dikkat çeken Çalışkan geriye doğru bir sorgulama yaptıklarında ise belediyenin gelir kaybının 20 milyon TL’den aşağı olmadığını öngördüklerini dile getirdi. Çalışkan,  “Eskinin belediyeye baya ciddi zararı var. Sadece özel kalem müdüründen oluşmuş zararı istemekle bitmez. Geçmiş dönem yönetiminin zararı tespit edilip istenmeli” dedi.

MARSLILAR MI YÖNETİYORDU

İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler de kısa tuttuğu konuşmasının bir bölümünde kamyoncular garajına değinip, “2013-2019’a kadar Gebze’yi Marslılar mı yönetiyordu, siz yönetiyordunuz. Hesabını kim verecek?” diye sordu.

BÜYÜKGÖZ: KONU HUKUKTA

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz kesin hesaba yönelik eleştirilere verdiği yanıtta bir paragrafta kamyoncular garajına aştı. Çalışkan’ın sözünü ettiği asgari 20 milyon TL’nin çok çok üzerinde bir rakam için konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Büyükgöz, “Kamyoncular garajıyla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Sizin söylediğinizin çok çok üzerinde bir bedelin tahsili için hukuki işlem sürüyor. Doğmamış çocuğun hakkı konusunda ortak duruşumuz var. Seslenişlerinizi takdirle karşılıyorum. Garajda gereken tespitler yapıldı. Tahsilinde, hukuk karar verecek” dedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.