‘7 milyon 850 metrekarelik bilişim vadisi’

‘7 milyon 850 metrekarelik bilişim vadisi’

 Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Muallim Köyü’nü yapılacak Bilişim Vadisi ile ilgilin olarak, “İlk etapta 2 milyon 850 metrekarelik, ikinci etapta...

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Gebze Muallim Köyü’nü yapılacak Bilişim Vadisi ile ilgilin olarak, “İlk etapta 2 milyon 850 metrekarelik, ikinci etapta 5 milyon metrekarelik bir alanda bilişim vadisini yükselteceğiz” dedi.

Kocaeli Ticaret Odası(KOTO) ve Kocaeli Sanayi Odası(KSO) ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) ortaklaşa düzenlediği SANTEK’13 Fuarı’nın açılışında dün bir konuşma yapan Vali Topaca, “Bildiğimiz gibi ilimiz adeta bir teknoloji üssü. Bu konuda TÜBİTAK ve büyük sanayi kuruluşlarının burada olması bizim için büyük önem arz ediyor. SANTEK’13 fuarın açılacağını öğrendiğimiz ilk günden beri katkı sağlayacağımızı vurgulamıştık. Türkiye'de ve dünyada bilişim alanında faaliyet gösteren firmaları bir araya getirmek amacıyla Bilişim Vadisi Projesi oluşturduk. Yapılacak olan proje için Muallim Köyü’nü seçtik. İlk etapta 2 milyon 850 metrekarelik, ikinci etapta 5 milyon metrekarelik bir alanda bilişim vadisini yükselteceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.