7 bin laptop kime dağıtıldı: Adaletsizlik var!

7 bin laptop kime dağıtıldı: Adaletsizlik var!

İl Milli Eğitim’in KBB tarafından tahsis edilen 7 bin laptopun dağıtımında adaletsizlik olduğu iddiası SP’li Mustafa Gürsoy tarafından KBB Meclisi’ne de taşındı. İlk iddialara kayıtsız kalan MEM'in bu sefer kamuoyunu aydınlatacağına ihtimal veriliyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden tahsis edilen ve dağıtımında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği yaptığı 7 bin adetlik laptop dağıtımındaki adaletsizlik iddiaları KBB Meclisi’ne Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Gürsoy tarafından taşındı.

MİLLİ EĞİTİM İDDİALARA

KAYITSIZ KALMIŞTI

Konu Gebze’de de gündeme gelmiş, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube'nin bir süre önceki açıklamasında dağıtımın kimlere yapıldığını yazılı açıklama ile sormuş ancak gerek Gebze İlçe Milli Eğitim, gerekse Kocaeli İl Milli Eğitim tarafından dağıtımlara dair kamuoyuna yönelik bir bilgilendirmede bulunmamıştı.

https://www.gebzehaber.net/gebzede-ortulu-dagitim-alamayan-duymasin-69463h.htm

 

 

Saadet Partili KBB Meclisi Üyesi Mustafa Gürsoy soru önergesinde şunları kaydetti:

ŞEFFAFLIK SAĞLANIP

KAMUOYU BİLGİLENDİRİLMELİ

 

meclis-12.jpg

“Bu dağıtımlarda yapılan tespitlerde ve ihtiyaç belirlemede haksızlıklar olduğu ve uygulamalarda haksız teslimatlar yapıldığına dair şikâyetler aldık. Büyükşehir Belediyemiz tarafından dağıtım işlemindeki gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılarak; dağıtımda tespit edilen aksaklık ve haksızlıkların giderilmesi için gerekli girişimin yapılarak şeffaflığın sağlandığından emin olunarak kamuoyunun bilgilendirilmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz.”

YOKSULA ÜCRETSİZ İNTERNET

Soru önergesinde il genelinde çok yerde yaşanan Telekom “marifetli” altyapı yetersizliği ve internete erişim sıkıntısına da dikkat çeken Gürsoy, “KBB olarak internet servis sağlayıcıları ile iletişim ve koordinasyonun kurularak gerekirse bürokratik ve altyapı desteği de verilerek ihtiyaç duyulan hizmetin ilimizin yerleşim yerlerinin tamamında sağlanması, ayrıca internet hizmeti satın alamayan yoksul durumdaki öğrenci kardeşlerimizin de uzaktan eğitim hizmetlerine katkı sağlayacak gerekli internet hizmetinden ücretsiz faydalanmaları için gerekli çalışmaların ivedilikle yapılarak çözüm üretilmesini arz ediyoruz” denildi.

BÜYÜKAKIN: KRİTERLERİ

ONLAR BELİRLEDİ

 

meclis-2-001.jpg

KBB Başkanı Tahir Büyükakın dağıtımla ilgili tespitlerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yaptığını yeniden anımsatıp, “Onların bir sosyal yardım ağı var. Şehit ve gazi aileleri gibi kriterler üzerinden yaptılar. Bu talebinizi ayrıca onlara iletelim. Biz de yine bir bakalım. Ama onlar tarafından yapılan bir dağıtım ve Türkiye’nin tamamında yapıldı bu” dedi. SP’li Mustafa Gürsoy dağıtımda adaletsizlikle ilgili şikâyetler olduğunu tekrarlayınca Büyükakın şu çağrıda bulundu:

ONLARI DA AÇIKTA BIRAKMIYORUZ

“Adaletsizlik olduğunu söyleyen, kendisinin de ihtiyacı olduğunu söyleyenler bize başvurduğunda onlara da yardım ediyoruz. Onları açıkta bırakmıyoruz yani. Ama o tespitler tamamen Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın tespitleri. Detaya girip, ‘Bunu nasıl yaptınız’ demedik açıkçası. O çok nazik bir yaklaşım olmaz. İsterseniz siz oraya bir başvuru yapın. Biz sizin başvurunuzu iletelim yine de.”

Büyükakın aynı önergede yer alan, yoksullara internet ücreti desteğine ise değinmedi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.