680 milyon dolarlık ihracat yapılıyor

680 milyon dolarlık ihracat yapılıyor

Dilovası’nda bulunan Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (İMES) bünyesinde bulunan 205 firma, yıllık 680 milyon dolar ihracat yapıyor.

 Otomotiv sektöründen, savunma sanayisi sektörüne kadar birçok alanda üretim yapıldığını belirten İMES Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, hedeflerinin savunma sanayisinde olan yatırımlarını artırarak yüzde 100 kendine yeter bir ülke konumuna gelmek olduğunu söyledi.
8 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİYOR
Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunduklarını belirten İMES Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Küçükay, amaçlarının yaptıkları üretimlerle cari açığı bitirmek olduğunu ifade ederek, "Organize sanayi bölgemizde şu anda 205 firmamız aktif olarak üretim yapıyor, bu da yüzde 80'lik bir doluluk oranına tekabül ediyor. Buradaki firmalarda yaklaşık olarak 8 bin kişi istihdam ediliyor. Burada hizmet veren firmaların yıllık katma değer üretimi yaklaşık olarak 2 milyar dolar. İhracatımız da ciromuzun yaklaşık olarak yüzde 34'ünü oluşturuyor. Yani buradaki firmalarda 680 milyon dolar civarında yıllık bir ihracat geliri elde ediliyor, bu da ülkemiz adına bizi mutlu ediyor" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.