735 Sokak’a kasis geliyor  S.A ve Bakanlığa dava açılacak

735 Sokak’a kasis geliyor S.A ve Bakanlığa dava açılacak

735 Sokak’ta halkın sokak eylemi ve yurttaş Hamit Köksal’ın yazışmaları sonuç verdi. Cumartesi günü semt sakinlerinin yine eyleme hazırlandığı 735 Sokak’ta dün UKOME inceleme yaptı. Sokağa, yeni kasisler yapılacak. Yusuf Kalyoncu, Avukat Çağrı Solak ile görüştü. Aile sanık S.A’ya ve ambulans gecikti iddiasıyla Bakanlığa dava açacak

Bir iddiaya göre en az üç ölümlü trafik kazasının yaşandığı, sayısız yaralamalı kazanın gerçekleştiği Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta; Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri ile CİMER’e yönelik yurttaş ihbarlarının ardından UKOME ekipleri tarafından dün inceleme yapıldı ve sokağa yeni hız kesici tümsekler yapılmasına karar verildi.

CUMARTESİ GÜNÜ

EYLEM YAPACAKLARDI

kalyoncu-200.jpg

735 Sokak’ta halkın sokak eylemi ve yurttaş Hamit Köksal’ın yazışmaları sonuç verdi. Sokakta; Cemil Kalyoncu’nun hayatını kaybettiği kazanın gecesi yaklaşık 1.5 saat boyunca eylem yapılmış, sokağı trafiğe kapatan semt sakinleri hız kesici tümsek talebini bir de o eylemde tekrarlamıştı. Yurttaş bu sefer önümüzdeki cumartesi günü daha esaslı bir eylem hazırlığında iken UKOME kararı, o eylemin de iptalini beraberinde getirdi.

YAYA GEÇİDİ İŞLEVİ GÖRECEK

Öte yandan ve dünkü haberimizde de yer aldığı şekilde, aileye taziye ziyaretinde bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, otomotivde gelişen teknolojiden ötürü otomobil ve motosikletlerin birkaç saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaşabildiğini, sorunun aynı zamanda bir kültür sorunu olduğunu kaydetmişti. Ancak sokağa yapılacak yeni kasisler, bir nevi yaya geçidi işlevi de görecek. Yaya sokağın bir tarafından öteki tarafına, tam tümseğin bulunduğu yerden geçerek bir nevi otokontrolünü sağlamış olacak.

SOKAĞIN GİRİŞİNDE, “DERGAH”IN ÖNÜNDE VAR

kalyoncu-400.jpg

Hız kesici tümsek, aile ile yaptığımız görüşme de gündeme gelirken merhum Cemil Kalyoncu’nun abisi Yusuf Kalyoncu, “Tepeye (sokakta, halkın “Dergah diye tanımladığı Mustafapaşa Derneği’nin olduğu yukarıdan girişine) koymuş kasis, eyvallah. Ama buralara da koyması lazım. Sokağa açılan sokaktan çıkan kör noktada kalınca sürücü göremiyor zaten. Seyir halindeki aracın yavaşlaması için, oraya da tümsek konulmalı. O şekilde de ihmal var" dedi. Cemil Kalyoncu’nun babası Yusuf Kalyoncu da oğlunu kaybettiği trafik kazasında yolda da ihmal olduğunu savundu. Kazaya atfen, “Sarı araç var, tam görülme ihtimali yok. Bisiklet bile gelse göremez” diye konuştu.

AVUKAT SOLAK BİLGİLENDİRDİ

kalyoncu-600.jpg

Öte yandan Yusuf Kalyoncu dün sabah saatlerinde, aynı zamanda Gebzespor Genel Sekreteri olan Avukat Çağrı Solak ile görüştü. Gazetemizde çıkan haberleri inceleyip Yusuf Kalyoncu’yu dinleyen Solak özetle; ailenin her bir bireyinin tutuklu sanık S.A hakkında maddi ve manevi tazminat davası açabileceğini söyledi.

BELEDİYEYE DAVA AÇILAMAYACAK

Ambulansın yarım saatte geldiği iddiasına binaen, kamuya ihmal davası açılabileceğini kaydetti. Sokakta talebe rağmen yeterli sayıda hız kesici tümsek olmamasından sebep, Gebze Belediyesi aleyhine, o gerekçeyle davanın açılamayacağına dair bilgilendirdi. Davanın açılacağı kesin. Yusuf Kalyoncu ve ailesi hangi avukat ile hareket edeceğine dair kararı ise yakın zamanda verecek.

“EMNİYETE İFADE VERDİM.

ŞİKAYETÇİ OLDUK”

Öte yandan Yusuf Kalyoncu oğlunun vefat ettiği gün polis merkezinde ifade verdiğini de belirtti: “Kaza günü akşamı, emniyet çocuk bürodan geldiler. İfade başvurmak için geldiklerini belirtip, bir gün sonra da gelebileceğimi söylediler. Ben de, ‘Şimdi gidelim. Yarın cenaze için memlekete gideceğiz. Gittim, ifadeyi verdim. Şikâyetçi olduk” dedi.

YEMEK VE MEVLİT

Merhum Cemil Kalyoncu için dün akşam ailesi tarafından yemek verildi ve mevlit okutuldu. Gebze Belediyesi tarafından sokağa çadır kurulup masa ve sandalye tesis edildi, yemek hizmeti de verildi. Mevlit, yatsı namazından sonra gerçekleşti.

CHP GEBZE’DEN TAZİYE

Acılı ailenin dünkü taziye ziyaretçileri arasında CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Avukat Saide Arslan Çalışkan da yer aldı.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.