60 ilden gelen konuklara tarih turu

60 ilden gelen konuklara tarih turu

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, MEB’nin Hizmet İçi Eğitimleri kapsamında 60 ilden Kocaeli’ne gelen uzman personele kültür turu düzenledi.

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği tarih turları Kocaeli’de eğitim veren öğrenciler kadar il ve yurt dışından gelen konukları da ağırlamaya devam ediyor. 3 bin yıllık geçmişe sahip olan Kocaeli; Nicomedia’dan Roma-Bizans’a, Selçuklu’dan, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine kadar tarihte birçok önemli olaylara ev sahipliği yapmasıyla bir cazibe merkezine dönüştü. Bu önemli geçmişi ve tarihin tanıtılması noktasında gerçekleştirilen “Geçmişe Yolculuk” projesiyle de Kocaeli adeta hak ettiği kültürel değeri tanıtmaya devam ediyor.


60 İLDEN GELEN KONUKLAR
Kültür ve Turizm Müdürlüğü son olarak Millî Eğitim Bakanlığı Hizmet İçi Eğitimleri kapsamında ilimize gelen Sivil Savunma ve İş Güvenliği Uzmanlarından oluşan heyeti Kocaeli’nin tarihi ile tanıştırarak anlamlı bir kültür turuna ev sahipliği yaptı. 60 il ve ilçeden gelen konuklar, gördükleri karşısında büyük hayranlık duyarken, Kocaeli’nin böylesi bir geçmişi olması ve tarihi değerlerine de sahip çıkılmasına adeta hayran kaldıklarını söyledi. Konuklar bol bol fotoğraf çekilerek tarihi dakikalar ölümsüzleştirdiler.

 

tur-1.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.