"6 ayda 100'e yakın lokanta kapandı"

"6 ayda 100'e yakın lokanta kapandı"

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, gıda fiyatlarındaki artışın lokantacıları vurduğunu belirterek, "Gelen aşırı zamlar nedeniyle son 6 ayda 100’e yakın esnaf lokantasını kapattı" dedi.

Kocaeli Lokantacılar Odası Başkanı Hikmet Özdemir, son günlerde artan fiyatlar ve zamlarla ilgili basın açıklaması düzenledi. Oda binasında yapılan açıklamaya Özdemir'in yanı sıra dernek üyeleri esnaflar da katıldı. Zamlarla alakalı sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Özdemir, "Gelen aşırı zamlar lokanta esnafını çok mağdur etti. Aldığımız tüm ürünlere yüzde yüz zam geldi. Türkiye’de tüm lokantacılar çok zor durumda. Aldığımız her şeye zam geldi. Et, yağ, un, sebze bakliyat bunlar bizim olmazsa olmazımız. YağI musluktan su nasıl akıyorsa öyle kullanıyoruz. Şu anda çoğu lokantamız eti kaldırdı ve boykot niteliğindedir" dedi.

 

“LOKANTACILAR SIKINTIDA”

Bunun için gerekli adımların atılmasını yetkililerden rica eden Özdemir, “2 gün önce düşen kur düşüşünün ardından bizim de tüm giderlerimizin düşmesini istiyoruz. Kurun düşmesi bizim için çok iyi oldu. Ticaretimiz canlansın istiyoruz. Stokçuların burunları sürtülsün. Her bölgeden lokantacı arkadaşlarımız burada ve hepsi sıkıntıda. 2022 yılında fiyatların oturmasını bekliyoruz. Oynak fiyatlardan dolayı tarife dahi yapamıyoruz. Eğer böyle giderse çoğu esnafımız kapatma kararı aldı. Esnafımızın sesi olmak zorundayız. Son 6 ayda 100’e yakın esnaf lokantasını kapattı” dedi.

 

baskan-2-017.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.