-500’le taksit nasıl ödenir?

-500’le taksit nasıl ödenir?

Kamuya ait arsayı satın alan bir Beylikbağı sakinine bulunduğu arsanın 60 ay vadeyle 150 bin TL’ye satılmak istendiğini kaydeden Sinan Çeper, “Bu vatandaş 2000 TL gelirle 2500 TL taksit tutarını nasıl ödeyecek?” diye sordu

Gebze Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı ikinci oturumunda en ilginç sorulardan biri CHP Gebze’nin Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yer alan üyesi Sinan Çeper’den geldi. Çeper bir süre önce Beylikbağı’nda Hazine arazisi üzerindeki  arsasına 105 milyon TL gibi bir bedel biçilen vatandaşı belediyeye getirdiğini kaydedip şunları söyledi:

 

KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

 

“55-60 yaşlarındaki vatandaş, ‘Böyle bir rakamı ödemem söz konusu değil’ dedi. Ben de kendisini Harita Müdürlüğü’ne getirdim. Çok ilgilenildi. 105 bin TL olan rakamda hiçbir şey yapılamayacağı belirtildi. 60 ay vadeli satışla arsanın fiyatı 150 bin TL’ye çıkartıldı. Aylık ödemesi 2 bin 500 TL’ye denk geliyor. 2 bin TL maaş alan yurttaş şimdi aylık 2 bin 500 TL’yi nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor.”

 

O HEDEF NASIL TUTTURULACAK?

 

CHP Grubu olarak 2021 yılı tahmini bütçesine ret oyu verdiklerini kaydeden Çeper, “4 milyon TL gibi bir faiz geliri bekliyoruz. Peki. Beylikbağı Mahallesi’nde sözünü ettiğim vatandaşla aynı konumda olanlar o bedelleri nasıl ödeyecek. Hedeflenen yüzde 80 – 90’lık gerçekleşme oranı nasıl tutturulacak?

 

SOSYAL YARDIM RAKAMI AYNI

 

Pandemi dolayısıyla ocak, şubat ve mart aylarının riskli geçeceği gerçeğine karşın belediyenin 2020 yılı sosyal yardımları ile 2021 yılında yapılması planlanan sosyal yardımların rakamının aynı olduğuna dikkat çeken Sinan Çeper ayrıca özetle şunları kaydetti:

 

GELİRİN YÜZDE 30’U

ARSA SATIŞLARINDAN

 

“Belediye bütçeleri genel idareden gelenler ve halkın vergileriyle oluşur. Bizde tahmini bütçenin yüzde 30’unun arsa satışlarından sağlanması hedefleniyor. Bu da 113 milyon 500 bin TL demek. CHP Grubu olarak bu gerekçelerden ötürü tahmini bütçede ret oyu kullanıyoruz. 

 

 

 

 

60 ayda yüzde 45 faiz nedir

 

faiz.jpg

 

Gebze Belediyesi’nin arsa satışlarında uyguladığı yüksek faiz politikası sert tepki çekti. Beylikbağı Bölgesi’nde tapu mücadelesi veren yurttaşların Hürriyet Yavuz Selim adlı sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda özetle şu görüşlere yer verildi:  “El insaf yani Belediye nedir, özel bir finans kurumu mudur? 60 ayda yüzde 45 faiz almak nedir?   Sorsak, “hepimiz Müslümanız… Asgari ücret ile geçinen insanlar nasıl alacak bu şartlar da tapularını.... (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.