5000 metreküp kapasiteli depo inşaatı başladı

5000 metreküp kapasiteli depo inşaatı başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 5 bin metreküp kapasiteli betonarme depo çalışmalarına başladı.

Küresel ısınma ile birlikte içme suyunun korunması ve depolanmasının önemi her geçen gün artıyor. İSU Genel Müdürlüğü,  bu kapsamda uzun vadeli planlamalar gerçekleştirerek il genelinin birçok noktasında içme suyunda kayıp kaçakların azaltılması için altyapı yatırımları ile suyun depolanması için depo imalatlar çalışmalarını sürdürüyor.


FORE KAZIK İMALATLARI TAMAMLANDI
2021 yılı yatırım programı kapsamında 50 metreküp ve 15 bin metreküp arasında irili ufaklı birçok farklı noktalarda betonarme ve prekast depolar inşa ediyor. Kullanım ömrünü doldurmuş depoların yanı sıra uzun süreli nüfus planlaması da hesaplanarak depo imalat çalışmaları yapılıyor. Bu kapsamda Körfez Yavuz Sultan Selim Mahallesinde içme suyu depolama ihtiyacını karşılamada yetersiz kalan mevcut depo yıkılarak aynı noktada yeni depo inşasına başlandı. 5000 metreküp kapasiteli olarak inşa edilen yeni deponun, zemin güçlenmesi için fore kazık imalatları yapılıyor. Bu çalışmanın tamamlanmasın ardından hafriyat çalışmaları yapılacak.


KALİTELİ VE KESİNTİSİZ İÇMESUYU
2021 Yılı yatırım programında yer alan  “Körfez Doğu Bölgesi İçmesuyu, Kanalizasyon ve Yağmursuyu İkmal İnşaatı” kapsamında gerçekleştirilen yeni depo imalatı çalışmalarının önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Böylelikle Yavuz Sultan Selim Mahallesi, su kesintilerinde uzun süre kesintisiz içme suyuna kavuşmuş olacak.

 

depo-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.